20 listopada, 2021 9:45 am

LG G6-sve što Vas zanima

LG G6-sve što Vas zanima

 

Autor: Mateo Jagodić

 

Najavljeno je stvarno mnogo vrhunskih novih mobitela za nadolazeću godinu. Ovdje ćemo se pozabaviti sa LG G6;model koji bi trebao oživjeti LG nanovo. Ukoliko Vas zanima što nudi i kada izlazi pročitajte tekst do kraja.

Datum izlaska

Prošle godine LG je svoj flagship LG G5 predstavio na Mobile World Congress-u (MWC) u Barceloni. Uređaj je krenuo u prodaju početkom travnja, više od mjesec dana nakon što je i službeno otkriven. Ovaj put taktika je malo drugačija,predstavljanje će se također napraviti na MWC-u ali službeni početak prodaje planiran je krajem veljače ili početkom ožujka.

LG ima dobar razlog za takvo ubrzanje razvoja događaja,ako prođe sve po planu upravo njihov flagship bi trebao biti prvi na tržištu. Planiran izlazak Samsunga S8 je u travnju pa tako imaju vremena biti najbolji neko vrijeme a samim time i najprodavaniji.

Specifikacije

Počnimo od zaslona. Nagađa se da će LG G6 doći sa OLED 5,3 inčnim zaslonom. Naravno uvijek postoji mogućnost da ekran bude malo veći,ali LG nema razloga gurati se u phablet teritorij. Potrošaći ako žele veći ekran jednostavno mogu kupiti V20. Kada je riječ o rezoluciji, G6 će najvjerojatnije zadržati Quad HD rezoluciju iako se nagađa o 4K. Naravno 4K uvelike doprinosi bržem pražnjenju baterije,što je bitna stavka pri odabiru novog mobitela.

Ispod poklopca, očekujemo vidjeti Snapdragon 835 procesor, zajedno s barem 6 GB RAM-a. To će vjerojatno biti norma za većinu vodećih pametnih telefona u 2017. dok je G5 imao 32GB ROM-a na G6 se predviđa duplo,dakle 64GB memorije što je i više nego dovoljno no za svaki slučaj imati će i dodatni SD slot pa možete memoriju još više proširiti ukoliko zatreba.

O kameri se nažalost nezna mnogo. Nagađa se da će ostati dual kamera ali sa više megapiksela i sa većim otvorom blende što bi trebalo riješiti problem slikanja u slabom osvjetljenju. Prednja kamera donosi jedno zanimljivo poboljšanje a to je skener šarenice oka. LG G6 trebao bi biti prvi koji će omogućiti otključavanje ekrana pomoću skeniranja šarenice uz sada već standardan otisak prsta.

Također očekuje se povećanje kapaciteta baterije koja se kao i na prethodnom modelu neće moći izvaditi no mobitel je vodootporan.

Dizajn

Prošli model nije bio pretjerano dobro prihvaćen zbog svog dizajna. Na novom modelu očekuje se pozadina od kaljenog stakla što bi trebalo pridonijeti luksuznom izgledu. Mnogima se ta ideja ne sviđa,ali vidjet ćemo kako će to izgledati.

LG G6: mobile payment service – LG Pay

Mobilno plaćanje već je dosta popularno i postoji nekoliko različitih: Samsung Pay,Android Pay ili Apple Pay. Izgleda da će se i LG uključiti u utrku sa novim LG Pay. Usluga će koristiti i NFC, kao i Magnetic Secure Transmission (MST). Koji podržava starije tipove kartica pa imate više mogućnosti korištenja kartica. Valja imati na umu da lansiranje neće odmah biti globalno,LG prvo mora dogovoriti sve sa bankama.

Cijena

Flagship modeli su uvijek malo skuplji od ostalih pa ni LG G6 neće biti iznimka. Pretpostavljamo da će biti dostupan po istoj cijeni kao i njegov prethodnik, koji je u SAD-u na početku koštao oko 650 $. Cijena u Europi biti će nešto viša,uglavnom zbog viših poreza pa samim time će i varirati od zemlje do zemlje.

 

Komentari

comments

O Mateo Jagodić

Pročitaj i ovo

Windows 11 izašao na tržište

  Windows 11 konačno se pojavio na tržištu,dobra vest je da je  njegova nadogradnja besplatna, …