18 listopada, 2021 4:49 pm

LG-eva nova linija zvučnika donosi premium zvuk i pametne značajke

Dolby Atmos® soundbar, party zvučnik, Bluetooth zvučnici i AI zvučnik čine LG-evu liniju audio uređaja za 2018. godinu

LG će na sajmu CES 2018 u Las Vegasu predstaviti liniju premium audio uređaja. Liniju čine Dolby Atmos soundbar, party zvučnik, Bluetooth zvučnici i AI zvučnik koji se temelji na umjetnoj inteligenciji, a svi dolaze s tehnologijom kompanije Meridian Audio koja osigurava prirodniji i topliji zvuk.

LG-ev novi soundbar SK10Y donosi 5.1.2-kanalni zvuk jačine 550 W i podršku za tehnologiju Dolby Atmos. Ova je tehnologija jedinstvena po tome što određeni elementi zvuka mogu biti smješteni u bilo koju točku trodimenzionalnog prostora. Rezultat je uranjajući zvuk iz svih smjerova, uključujući strop, pa se korisnik osjeća kao da je u središtu zbivanja.  Kako bi stvorio takav snažan, slojevit zvuk, SK10Y ima više zvučnika – uključujući i dva snažna zvučnika koji zvuk odašilju prema gore. Korisnici mogu prilagoditi glasnoću ovih dvaju zvučnika za optimalan zvuk s obzirom na visinu stropa.

Zahvaljujući LG-evom partnerstvu s kompanijom Meridian Audio, soundbar SK10Y dolazi s inovativnim poboljšanjima zvuka. Kao predvodnik u realističnom zvuku visokih performansi te autoritet za digitalnu obradu signala (DSP) i područje psihoakustike, Meridian je opremio SK10Y s naprednim performansama kao što je tehnologija Bass and Space koja obavija korisnika bogatim, uvjerljivim zvukom, bez obzira na to gdje u prostoriji se nalazi. Tu je i tehnologija Height Elevation koja podiže zvuk iznad soundbara na razinu zaslona što donosi dodatnu jasnoću govoru i glazbi. Štoviše, LG SK10Y kompatibilan je s visokokvalitetnim audio datotekama bez gubitaka kako bi savršeno reproducirao zvuk snimljen u studiju. Uz reprodukciju do 40 kHz, zvučnik nudi i značajku pretvorbe zvuka koja povećava kvalitetu standardnih audio datoteka na 24 bita / 192 Hz kako bi se poboljšali suptilni detalji i nijanse svake pjesme.

S dizajnerskog aspekta, SK10Y plijeni pažnju svojim skladnim, modernim rubovima i tankim profilom te po tom idealno pristaje uz LG-eve OLED ili SUPER UHD TV modele za 2018. godinu. Također je izuzetno poveziv, s čvorištima, zvučnicima i drugim pametnim uređajima koji podržavaju Chromecast. Jednostavno recite „OK Google“ i ispunit će se vaš zahtjev za slušanjem omiljene pjesme, podcasta ili audio isječka s omiljene internetske streaming usluge.

Prijenosni zvučnici 

U sklopu zanimljivog, praktičnog seta koji se može ponijeti bilo gdje, LG-ev prijenosni zvučnik serije PK pruža moćne značajke zvuka i osvjetljenje za ugodnu atmosferu. Uz napredne tehnologije kompanije Meridian Audio, zvučnici iz serije PK mogu isporučiti snažne i nedistorzirane basove, ali i optimizirati govor i vokale. Ovi zvučnici kompatibilni su sa standardom APT-X HD Bluetooth za streaming 24-bitne glazbe preko bežične veze, a pružaju iskustvo gotovo identično slušanju originala. Za dodatan vizualni ugođaj, bljeskalica Dynamic Party Lighting treperi u skladu s ritmom. Uz to, sva tri modela iz serije PK imaju praktičan dizajn te su jednostavni rukovanje i prenošenje.

Premium zvučnik s Google Assistantom

LG će na sajmu CES 2018 predstaviti svoj prvi vrhunski pametni AI audio proizvod, zvučnik LG ThinQ, koji ne samo da proizvodi visokokvalitetan zvuk, već dolazi i s ugrađenim Google Assistantom. LG se odlučio na suradnju s Googleom kako bi osigurao da zvučnik LG ThinQ pruži sve pogodnosti koje omogućava digitalni asistent. Tako LG ThinQ nije samo pametan zvučnik, već i personalizirano sučelje za LG-eve pametne kućanske aparate koje se aktivira glasom, odnosno glasovnom naredbom. Na primjer, zvučnik LG ThinQ moguće je postaviti tako da se uključuje jednostavnom glasovnom naredbom: „OK Google, zatraži LG da uključi pročišćivač zraka“. Najbolje od svega, nema nikakvog gubitka zvuka zahvaljujući tehnologiji Meridian Audio. High Resolution Audio zvučnika LG ThinQ kompatibilan je s visokokvalitetnim datotekama bez ikakvih gubitaka, pružajući zvuk poput onog izvorno snimljenog u studiju.

Za sve ljubitelje zabave, LG ima nekoliko zvučnika koji kombiniraju snažne audio mogućnosti. Ovi „sve-u-jednom“ uređaji imaju razne značajke kako bi se svi na plesnom podiju gibali – izlaznu snagu od 1.800 W, mogućnost DJ-iranja, karaoke način rada i svjetlosne efekte. LG -evi najnoviji party zvučnici imaju izdržljivu formu, jednostavno sučelje i mnoge opcije povezivanja za preuzimanje ili streamanje neograničenog broja pjesama.

LG-evi audio proizvodi za 2018. godinu – soundbar, prijenosni zvučnici, party zvučnici, kao i vrhunski zvučnik LG ThinQ, zadivit će posjetitelje na sajmu CES 2018 u Las Vegasu.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

T+A SERIES 200

  Analogna vanjština kombinirana s modernim digitalnim mogućnosti, a sve s njemačkim pedigreom, zvuči jako …