22 listopada, 2020 4:24 pm

LG demonstrirao velike HDR mogućnosti OLED televizora

 

LG_SES INDUSTRY DAY

Demonstracija na konferenciji SES Astra Industry Day se poklopila s lansiranjem SES Ultra HD testnog kanala koji prikazuje hibridni log gama HDR sadržaj

 LG Electronics (LG) surađuje s BBC-em i satelitskim operatorom SES-om pri demonstraciji HDR tehnologije emitiranja emitiranja na 9. konferenciji SES Industry Days održanoj u Luksemburgu.

HDR sadržaj visoke kvalitete se prenosio na najnoviji LG-ev OLED TV uživo putem satelita pomoću HLG (hybrid log gamma) tehnologije. HLG širi mogućnosti omjera kontrasta i reprodukcije boja SDR (Standard Dynamic Range).televizora.  Demonstracija HDR prijenosa LG-a i BBC-a koristi mrežu satelita SES Astra.

HLG tehnologiju razvili su BBC i NHK kako bi omogućili prijenos HDR sadržaja kompatibilan s ranijim verzijama. Pritom se distribuira jedna sekvenca bitova koja može biti dekodirana putem odgovarajućeg HDR prijamnika, ali i onih koji ne podržavaju HDR, a  HLG sustav ne treba produkcijske metapodatke što ga čini kompatibilnim s postojećom infrastrukturom za emitiranje te tako omogućava izravnu migraciju u HDR televizijsku produkciju.

Fleksibilnost BBC-eve inovativne HDR HLG tehnologije čini je izvrsnim izborom za usluge HDR emitiranja, dok SES-ov novi HDR testni kanal omogućava partnerima iz industrije da testiraju nove standarde prikaza i sadržaj. Na LG-evom OLED televizoru HDR HLG sadržaj izgleda realističnije, uz veću dubinu i najdublju crnu boju. Kao prvi televizori s ravnim zaslonom i beskonačnim omjerom kontrasta te bez panela s pozadinskim osvjetljenjem, LG OLED televizori nemaju premca kad je riječ o pružanju HDR iskustva.

LG je već desetljećima predvodnik u inovacijama u segmentu televizora“, rekao je Wayne Park, izvršni potpredsjednik LG-evog poslovanja u Europi. „Predano podržavamo nastojanja naših partnera u standardizaciji tehnologija za HDR emitiranje i širenju dostupnosti naprednih tehnologija prikaza.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Super Tennis HD napušta poziciju 13E

Loše vest za ljubitelje tenisa.Italijanski FTA sportski kanal fokusiran na tenis – SuperTennis HD, posvećen …