rujan 19, 2019 3:33 pm
Početna / IPTV/Kabel / KT i Samsung uspješno uspostavili prvi poziv koristeći 5G mrežu

KT i Samsung uspješno uspostavili prvi poziv koristeći 5G mrežu

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 Korea Telekom i Samsung Electronics danas su objavili zajednički uspjeh, uspješno uspostavivši i demostrirajući prvu svjetsku 5G vezu, u mreži sastavljenoj od end-to-end 5G tehnologija. Test je održan u Samsung Electronics Digital Campusu u mjestu Suwon, u Južnoj Koreji.

Za razliku od dosadašnjih testiranja povezivosti između prototipnih baznih stanica i uređaja koji koriste vlastite specifikacije, koncept koji su napravili KT i Samsung koristi zajedničku specifikaciju karakterističnu za PyeongChang 5G Special Interest Group (SIG), projekt podržan od strane globalne grupacije telekom operatera i proizvođača opreme. Zadaća ove grupe je definirati ključne tehnološke uvjete za uspostavu 5G mobilnih usluga, a također radi i na pokretanju prve mobilne 5G probne usluge u svijetu, početkom 2018. godine.

Tijekom današnjeg testiranja pri kojem je korišten spektar od 28 GHz, KT i Samsung prikazali su potpunu sinkronizaciju bežične povezanosti, dodjeljivanje IP adresa uređajima, implementaciju osiguravajućih protokola i internetskog pristupa uređaja korištenjem 5G virtualizirane jezgrene mreže. Uspješan test pokazao je vrijednost suradnje industrija, kao i spremnost 5G tehnologije na putu prema uvođenju prvih komercijalnih 5G mreža prije 2020.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

5G u UK postavljen za probno razdoblje

Autor: Andrija Jovićević Velik britanski mobilni operator EE u listopadu 2018. uključiti će u UK …