20 listopada, 2021 9:03 am

Kraj Firefox OSa za pametne telefone

Autor: Nino Krstačić

fi2

Mozilla koja je poznata po plasmanu Internetskog preglednika „Firefox“, izjavila je kako prekida razvoj Firefox platforme za pametne telefone. Negdje početkom 2014. godine čelnici Mozille hvalili su se kako rade na platformi koja će ponuditi kvalitetno korisničko iskustvo svim korisnicima pametnih telefona donjeg te srednjeg cjenovnog-razreda, poglavito u manje razvijenim Zemljama.

Firefox OS (kako je i logični naziv) Mozilline platforme, ugledao je svoj kraj. Glavni razlog prekida razvoja Firefox OSa za pametne telefone, jest u tome što Mozilla ne može ponuditi „kvalitetno“ korisničko iskustvo, odnosno ono koje korisnici uistinu i zaslužuju. Premda je plasman Firefox platforme na pametne telefone donjeg razreda prošla izuzetno kvalitetno, Mozilla kao tvrtka odustane od daljnjeg razvoja i plasmana pripadajuće platforme.

Što se tiče dolaska Firefox OSa, on i dalje dolazi na pametne televizore te ostale uređaje u skoroj budućnosti. Dok je za Firefox OS te pametne telefone priča završila.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

LAZR PROJEKTOR

  Kvalitetan profesionalni video projector za kontinuiranu vanjsku  instalaciju, po mogućnosti s kvalitetnom prezentacijom, a …