26 srpnja, 2021 6:12 pm

Kina pravi aerodrome za autonomna leteća vozila

Projekat izgradnje prvog aerodroma na svetu za autonomna leteća vozila je osmislio proizvođač letećih automobila Ehang, koji planira izgradnju aerodroma koji se fokusira na turizam u Hezhou, gradu od dva miliona stanovnika na jugu Kine.Kompanija ima za cilj da otvori e-port do kraja 2020. godine, a koristiće 20 svojih autonomnih aviona sa dva sedišta za vazdušno razgledanje grada. Iz Ehang-a kažu da će se trospratni terminal imati 2.500 kvadratnih metara. Na krovu će autonomna leteća vozila koristiti četiri piste za sletanje. Unutar zgrade će se nalaziti recepcija, prostor za čekanje za putnike i zona za odlaske i dolaske.

Projekat ima za cilj da turistima predstavi grad Hezhou poznat po svom istorijskom nasleđu i prirodnim lepotama koje posetioci južne Kine obično zaobilaze na putu ka poznatijim destinacijama. To bi takođe moglo da učini e-port korisnim za testiranje autonomnih aviona, kojima nedostaju standardi koji su im potrebni za komercijalno letenje avionom.Ehang je nedavno završio prve američke test letove svojih letećih kola bez pilota i dobio dozvole za testiranje svojih električnih putničkih aviona sa dva sedišta u Norveškoj. Međutim, kompanije ostaje čvrsto u matičnoj zemlji.S obzirom da će inostrana putovanja u Kinu zbog koronavirusa masovno opasti, e-port verovatno neće privući posetioce iz inostranstva.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Mate Rimac: „Vizionar pod naponom“

Mate Rimac: „Vizionar pod naponom“ Njemački list „Die Welt“ u aktualnom je izdanju objavio priču …