2 prosinca, 2021 2:48 pm

KDDI i Samsung 5G demo uspjeh

Azijski telco KDDI i Samsung Electronics uspješno su završili prvu 5G demonstraciju na vlaku u pokretu  koji putuje  više od 100 km / sat . To je postignuto duž dijela staze gdje je udaljenost između dvije postaje bila oko 1,5 km (gotovo 1 milja). Tijekom demonstracije, tvrtke su postigle uspješnu predaju preusmjeravanja i nadograđivanja, kao i brzinu od 1,7 Gbps.

Testovi su provedeni od 17. do 19. listopada u gradu Saitama u Japanu, u blizini Tokija. Za testove korištena je Samsungov pred-komercijalna 5G usmjerivač (CPE), radio pristupna jedinica (5G Radio), virtualizirani RAN i virtualizirana jezgra.
Pokazalo se mogućnosti iskorištavanja pomoću 5G, kao što su visoka propusnost, niska latencija i masivni priključci, koji su potvrdili potencijalne usluge i koristili slučajeve koji bi bili korisni za putnike i operatore brzih vlakova. To bi moglo otvoriti put do znatno poboljšanog backhaul za WiFi, vrhunski putnički infotainment i povećanu sigurnost i analitiku.

Pored uspješnog preuzimanja dolaznih i uzlaznih veza na više od 100 km/h, 8K video je preuzet preko CPE ugrađenog na vozilu i 4K video snimljen sa kameru montiranom na vlaku ,

 

KDDI i Samsung Electronics blisko su surađivali kako bi pokazali performanse vala od 5G milimetara u različitim scenarijima od 2015. godine. To uključuje demonstraciju primopredaje za više stanica koja se dogodila u veljači 2017. godine, gdje je uređaj montiran na automobil koji prometuje na  ulicama Tokija, i test brzine velike brzine s uređajem pričvršćenim na automobilu u rujnu u Yonginu u Koreji na 200 km / h.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

MicroLED i Lifestyle i najnovije Neo QLED modele za 2021.

Pod krilaticom „Prikaz dostupan svugdje, prikaz dostupan svima“, Samsung već 15. godinu zaredom ostaje kao …