25 listopada, 2020 10:47 pm

„KAINOVA DJECA“ i „BOLJI ŽIVOT“

HBO GO

U službenoj konkurenciji ZAGREBDOXA dva dokumentarca u HBO EUROPE koprodukciji

„KAINOVA DJECA“ i „BOLJI ŽIVOT“

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža s ponosom najavljuje sudjelovanje dvaju svojih dokumentaraca na jedanaestom izdanju međunarodnog festivala dokumentarnog filma „ZagrebDox“ koji će se ove godine održavati od 22. veljače do 1. ožujka 2015. U službenoj konkurenciji ZagrebDoxa natjecat će se dva dokumentarna filma u HBO Europe koprodukciji.

U službenoj konkurenciji jedanaestog izdanja međunarodnog festivala dokumentarnog filma „ZagrebDox“ koji će se ove godine održavati od 22. veljače do 1. ožujka, natječu se dva dokumentarna filma u HBO Europe koprodukciji – „Kainova djeca“ i „Bolji život“.

Mađarski film „Kainova djeca“, u režiji Marcella Gerőa, natječe se u regionalnoj konkurenciji ZagrebDoxa i kroz priču o trojici muškaraca koji su kao djeca postali ubojice, pripovijeda o sudbini, grijesima i mađarskoj povijesti. Na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma o ljudskim pravima Verzio 2014., proglašen je najboljim dokumentarnim filmom o ljudskim pravima.

„Bolji život“ u režiji za Oscar nominirane redateljice Hanne Polak, natječe se u međunarodnoj konkurenciji. Film prati tinejdžericu Yulu koja živi na najvećem europskom odlagalištu otpada, dvadesetak kilometara od gradskog središta Moskve. Zajedno s majkom, nekolicinom druge djece, pijanaca i otpadnika, Yula provodi dane kopajući po smeću u potrazi za hranom, materijalima za sklonište i zanimacijom. Dokumentarac „Bolji život“ nagrađen je na Međunarodnom filmskom festivalu u Trstu, na moskovskom Art Doc Festu te Međunarodnom filmskom festivalu IDFA 2014. gdje je premijerno i prikazan.

Kao posebnu poslasticu, za vrijeme trajanja festivala ZagrebDox, HBO pozva sve gledatelje i obožavatelje dokumentarnog filma da na HBO GO-u besplatno pogledaju dokumentarac „Duboka ljubav“. Film prati Janusza, iskusnog ronioca kojega je pogodila kap. Njegov san je barem još jednom otići u Modru rupu u Dahabu, jednom od najopasnijih mjesta za ronjenje na svijetu. Hoće li mu to uspjeti? Od 22. veljače do 2. ožujka, gledatelji to mogu provjeriti, besplatno na HBO GO-u.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Super Tennis HD napušta poziciju 13E

Loše vest za ljubitelje tenisa.Italijanski FTA sportski kanal fokusiran na tenis – SuperTennis HD, posvećen …