6 prosinca, 2020 2:24 am

JVC 4K HDR DLA-Z1 laserski projektor

Ovaj JVC je najsuvremenija njihov projektor i ima cijenu koja odgovara oko 300.000,00 Kn u Europi. Kod nas nismo uspjeli dobiti cijenu. Pretpostavka da je kao i inače dosta viša cijena.
JVC nije stranac za proizvodnju vodećih projektora. Tvrtka je proizvela veliki broj njih tijekom godina, a mi smo koristili tek nekoliko referentnih proizvoda s vremena na vrijeme. Ipak, ništa što smo vidjeli od tvrtke nije bilo ambiciozno kao 4K HDR DLA-Z1. Kad će mo imati priliku vidjeti ovaj projektor na našem tržištu je upitno jer obično ti projektori završe uglavnom direktno kupcima koji imaju želje za ovakvim proizvodom.
Iako su te tehnologije čvrsto ukorijenjene u svijet televizora, kombinacija je i dalje relativno rijetka stvar u svijetu ‘pravilnog’ kućnog kina. Svi 4K projektori koje smo pregledali bili su vrhunski uređaji , a takva nikada ne dolaze jeftini.

Z1 koristi tri ploče od 4096 x 2160 D-ILA s laganim motorom zasnovanim na JVC-ovoj tehnologiji laserske projekcije BLU-Escent. Koristi plave laserske diode koje nude 3000 lumena svjetlosti i 20.000 sati operativnog života. To je daleko više od života tipične žarulje projektora. D-ILA je svojevrsni hibrid DLP i LCD tehnologije, a JVC (uz Sony s njenom SXRD iteracijom) već godinama upotrebljava.

Da ne duljimo pogledajte priložen video.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

JVC XP-EXT1 Dolby Atmos Set

Piše: Darko Brlečić JVC je predstavio Dolby Atmos sustav koji se sastoji od slušalica i …