srpanj 18, 2018 2:41 am
Početna / Satelitska TV / Japanski BSAT-4a pripremio se za lansiranje

Japanski BSAT-4a pripremio se za lansiranje

Novi japanski satelit, BSAT-4a i izgrađen od strane Space Systems / Loral, stigao je u Kourou, francuska Gvajana, da se pripremi za lansiranje Arianespacea. Satelit će se koristiti za DTH emitiranje preko cijelog Japana, a to će uključivati ​​4K i 8K transmisije tijekom Tokijskih olimpijskih igara u 2020.

BSAT-4a ima 24 Ku-pojasna transpondera i proširit će dostupnost naprednih televizijskih usluga. Satelit se temelji na popularnoj platformi SS / L 1300, koja pruža fleksibilnost za podršku širokom rasponu aplikacija i napredak tehnologije. Namijenjen je pružanju usluge za 15 godina ili duže.
B-SAT je pokrenuo 4K / 8K test emitiranje iz BSAT-3 serije i pružit će novu uslugu, 4K / 8K regularnu emitiranu uslugu BSAT-4a počevši od prosinca 2018. godine.

Plan je da satelit bude u partnerstvu sa Boeingovim Intelsatom 37e za let 1. rujna. Intelsat 37e stigao je u Kourou prije oko tjedan dana.

Dva satelita u kombinaciji imaju težinu od oko 10.000 kg što će lansiranje biti jedan od najtežih ikad – i možda rekord – za Ariane lift.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Sky IPTV pirat u zatvoru

Uredio: Andrija Jovićević Čovjek čiji je uređaj za streaming (IPTV) dozvolio je da tisuće kupaca …