20 listopada, 2021 9:29 am

Japan priprema za 8K Olimpijadu u ISDB-S3 standardu

U pripremi za Olimpijske igre, Japanski broadcasting za 8K Ultra HD TV.US, proizvođač hardvera SiTune Corporation uspješno je testirala svoje tunere za 8K UHD satelitsku TV u skladu s ISDB -S3 standardom. R & S SLG satelitski generator Njemačke tehnološke tvrtke Rohde & Schwarz generirao je ISDB-S3 signale.

U ispitivanju interoperabilnosti, tuner SiTune STN6528 primio je i demodulirao signal ISDB-S3. Tuner je radio kao plug-in ploča na ploči za demodulator SC1501 iz Socionext-a. Multi kanalni R & S SLG signalni generator tvrtke Rohde & Schwarz koji se koristi za testove istodobno stvara do 32 satelitskih transpondera u stvarnom vremenu. Može se upravljati frekvencijskim područjem od 250 MHz do 3225 MHz s modulacijskom širinom pojasa od 500 MHz. Kupci imaju izbor standarda za prijenos, uključujući DVB-S, DSNG, DVB-S2, DVB-S2 širokopojasni, DVB-S2X (također s povezivanjem kanala), ISDB-S i ISDB-S3.

SiTune Corporation želi započeti masovnu proizvodnju ISDB-S3 tuner koji podržava satelitski, kabelski i zemaljski prijem do drugog tromjesečja 2018. U 2018. godini Japanska javna televizija NHK nastoji razviti ISDB-S3 standard za 8K prijenos. Planira pokriti Zimske olimpijske igre 2018. u Južnoj Koreji u novom video formatu, a slijede Olimpijada 2020. u Tokiju.

 

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Turski kanal Lider TV uskoro na satelitu Turksat 42E

Regionalna televizijska stanica Lider TV iz Turske uskoro počinje emitovati za  Evropu u zapadnom snopu …