8 prosinca, 2022 12:59 am

Izbjegnite neuspjeh instalacija uz odgovarajuću obuku

Pripremio: Andrija Jovićević

TV i davatelji internet usluga uvijek traže načine kako poboljšati korisničko iskustvo svojih širokopojasnih mreža, uz zadržavanje minimalnih troškova. Pravilno osposobljavanje tehničara i timova za održavanje, na licu mjesta, ključno je za postizanje oba cilja i ispravljanje loših navika prije nego što se pretvore u probleme. To je lako reći, ali je li to lako učiniti? Evo nekoliko praktičnih misli o korištenju obuke u vašu korist.

Smanjite troškove uz temeljitu obuku za instalaciju mreže

Moglo bi se činiti očigledno da svi novi zaposlenici trebaju neki trening, ali bi trebali ići daleko iznad osnovnih treninga i savjeta za korisnike. Tehničari i timovi za održavanje moraju naučiti pravilno instalirati sve proizvode s kojima rade te kako brzo i učinkovito riješiti probleme, čime se smanjuje količina vremena i resursa potrošenih na terenu.

Pretpostavimo da novi tehničar ne nauči pravilno instalirati koaksijalni konektor prvih nekoliko dana na novom poslu. Ovaj tehničar nepravilno instalira 100 konektora u tjedan dana, uzrokujući pikseliziraju korisnicima koji vide statiku.

Kada se ti korisnici žale na kabelsku uslugu, pružatelj će morati poslati nove tehničare kako bi otklonili poteškoće. To je vrijeme i novac izgubljeni – konkretno dodatnih 7.500 dolara za tih 100 neispravnih instalacija u tjednu, u prosjeku od 75 dolara po dolasku. Ne bi li bilo učinkovitije naučiti tog novog tehničara ispravnoj instalaciji od samog početka?

To je isto i kod tima za održavanje koji ne provode početnu instalaciju, ali još uvijek trebaju zamijeniti stare kabele ili konektore. Važno je i njih ispravno naučiti ins i out sustave koji održavaju kako bi izbjegli ljutite pozive svojih kupaca.

Ne samo da bi pružatelji usluga trebali obučiti svoje zaposlenike na terenu u svojem pogonu, već ih rasporediti za treninge na terenu koji se odnose na proizvode koje će servisirati. Pravilna tehnika zahtijeva obuku stručnjaka iz tog područja. Idite na izvor edukaicje, a ne na drugi ili treći izvor obuke.

Na licu mjesta, nasuprot obuci na webu

S tehnologijom koja omogućava da budete na dva mjesta odjednom, mnoge tvrtke se okreću webinar-based treningu. Ovo je izvrsna opcija za one koji ne mogu putovati na trening, no tim sudionicima nedostaje glavna komponenta za učenje: interakcija s instruktorom.

Instruktor ne samo da demonstrira kako pravilno instalirati sustav za spuštanje, primjerice, on pruža praktično učenje gdje će tehničar izvršiti instalaciju za sebe. Instruktor može zatim pregledati instalaciju i pokazati gdje je tehničaru pošlo po zlu i zašto je to važno. To može spasiti pružatelje usluga od rješavanja situacije poput onog s novim tehničarom koji je prethodno spomenut.

To vrijedi i za veteranske tehničare ili timove za održavanje. Svi smo krivi za uvođenje u rutinu nakon dosljednog obavljanja određenog zadatka. Sposobnost trenera da vidi i ispravlja lošu naviku osobe mogla bi spasiti tvrtku od nepotrebnih troškova.

Osiguravanje da je tehničar pravilno osposobljen prije izlaska na teren je od vitalnog značaja za održavanje zadovoljstva kupaca i smanjenje operativnih troškova. Poboljšanje koje je tehničar pokazao nakon treninga mogao bi tvrtki uštedjeti tisuće eura. Da tehničar smanji broj pogrešaka samo jednom tjedno, to bi tvrtki uštedjelo 3600 eura godišnje (na 75 eura po izlasku za 48 tjedana).

Hrvatska antenska Udruga NETCRO i ove godine organizira Edukaciju & Trening kako bi tehničari bili u trendu sa novim tehnologijama.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Britanski kanali ITV2 HD, ITV3 HD i ITV4 HD prešli na FTA

Britanski pay TV operater Sky potvrdio je da su ITV2,HD,ITV3,HD,ITV4 HD prešli na nekodirano (FTA)emitovanje …