svibanj 23, 2018 5:14 am
Početna / Zemaljska TV / Italija postavlja datum prijelaza na DVB-T2

Italija postavlja datum prijelaza na DVB-T2

Italija je odredila rok od 30. lipnja 2022 za prijelaz s DVB-T na drugi generacijski digitalni standard DVB-T2/HEVC.

Taj datum spominje se u proračunu 2018. godine koji se odnosi na učinkovitu uporabu spektra i prijelaz na 5G tehnologiju. Zaustavljanje DVB-T emitiranja motivirano je potrebom da se frekvencija frekvencije 700 MHz za 5G, dostupna na zahtjev EU-a, postaviti na raspolaganje. Televizijski kanali bi se zatim preselili na frekvenciju od 470-694 MHz.

Prijelaz na DVB-T2 trebao bi započeti od 1. siječnja 2020. godine i biti će postupno, regiju po  regiju. Raspored će biti definiran u novom planu raspodjele frekvencija koje će Agencija prihvatiti do 31. svibnja 2018. godine.

U praksi, prava korištenja frekvencija dodijeljenih odašiljačima bit će pretvorena u prava korištenja prijenosne snage na novim DVB-T2 multiplekserima.

Talijanska vlada osigurat će 100 milijuna eura poticaja za kupnju digitalnih prijemnika (25 eura po kučanstvu). Prema nekim procjenama, više od 90 posto televizora u talijanskim kućanstvima postat će zastarjelo i zahtijevat će dodatni digitalni prijemnik ili zamjenu televizora.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

EvoTV startao sa videotekom i Hbb-om

Usluge koje dodatno dižu prodaju i povećavaju broj korisnika u EvoTv-u kao da se plaše …

Centar za postavke privatnosti

Zatvorite svoj račun?

Vaš će račun biti zatvoren i svi će se podaci trajno izbrisati i ne mogu se vratiti. Jesi li siguran?