svibanj 22, 2018 12:18 pm
Početna / IT news / IP izvješće ističe prijetnju ‘Kodi’ boxa

IP izvješće ističe prijetnju ‘Kodi’ boxa

Godišnji IP zločin i izvješće o provedbi: 2016. do 2017. godine iz Ureda za intelektualno vlasništvo Velike Britanije, koji naglašava trenutne i nove prijetnje krivotvorenja i piratstva u Velikoj Britaniji i inozemstvu, sugerira da je jedan od najvećih izazova s ​​kojima se suočava industrija pay-TV prodaje i upotreba nedopuštenih uređaja za striming, obično poznati kao set-top boxovi, IPTV kutije ili kutije “Kodi” koje su u izvornom obliku legitimne.

Pomoću internetske veze uređaj omogućuje korisnicima da prenose širok raspon sadržaja putem čitavog niza aplikacija i dodataka – učinkovito pretvarajući televizor u pametni televizor. Međutim, upotreba aplikacija i dodataka trećih strana koje ne dozvoljavaju licence dopuštaju korisnicima pristup materijalima koji krši autorska prava i koji pretvaraju upotrebu od zakonskih do nezakonitih, napominje FACT (Federacija protiv krađe autorskih prava).
Slično tome, izvješće tvrtke Trust za IP svijest pokazuje da 19 posto odraslih gleda materijal bez autorskog materijala putem takvih sredstava. “Policije tehnoloških  i distribucija društvenih medija zahtijeva ulaganje, suradnju i, možda najvažnije od svega, podizanje razine svijesti o posljedicama IP kriminala među potrošačima i poslovnim ljudima”, navodi se u izvješću.

Nedavno protjerivanje ilegalno kroz Kodi Boxe bilo je ‘nepoznato’. Sada ta tehnologija ažurira kršenje autorskih prava tako što osnažuje gledatelje televizora tehnologijom potrebnom za potiskivanje zakona o autorskim pravima na pomicanju daljinskog upravljača. Statistika Googlea, objavljena u izvješću za Povjerenstvo za industriju, pokazuje da je broj pretraživanja za box Kodi u Velikoj Britaniji dosegnula 206.000 mjesečno do studenog 2016. godine.

U predgovoru izvještaja Jo Johnson, državni ministar za sveučilišta, znanost, istraživanje i inovacije, napominje da nedavno objavljena istraživanja iz IPO-a procjenjuju da je 15 posto, oko 6,7 milijuna korisnika interneta u Velikoj Britaniji, potrošilo barem jednu stavku online sadržaja ilegalno tijekom tri mjeseca prije ožujka 2013. Štoviše, zbog toga što je tehnologija olakšala kopiranje – to se može obaviti preko set-top boxova, koji se neprimjenjivim TV programima odvijaju u dnevnoj sobi.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

41. međunarodni ICT skup MIPRO 2018

Epicentar ICT zbivanja na Kvarneru    Od 21. do 25. svibnja ICT stručnjaci, poslovni ljudi, …

Centar za postavke privatnosti

Zatvorite svoj račun?

Vaš će račun biti zatvoren i svi će se podaci trajno izbrisati i ne mogu se vratiti. Jesi li siguran?