28 listopada, 2021 1:01 am

Internetski piratski TV pod velikim udarom

Andrija Jovićević

Internetska platforma Xtream Codes oduzeta je i prikrivena

Samo u Italiji je uključeno oko 5 milijuna korisnika piratskog IPTV-a, s procijenjenim prometom od preko 2 milijuna eura mjesečno.

Internetska platforma Xtream Codes oduzeta je i prikrivena, a preko 700 tisuća online korisnika blokirano je za pregled. Mjera koja je dio operacije koja je u tijeku diljem Europe protiv najvažnije podzemne organizacije koja je tvorac i glavni odgovoran za rašireno ilegalno internetsko emitiranje televizijskih kuća sa platnom televizijom, takozvanu IPTV (Internet Protocol Television). Samo u Italiji oko 5 milijuna korisnika uključuje oko 2 milijuna eura mjesečno prometa. “Pomrčina“, to je bio naziv istrage u kojoj je sudjelovalo više od 100 vojnika posebne jedinice za zaštitu privatnosti i tehnoloških prijevara Guardia di Finanza, a koordinira je Rimsko javno tužilaštvo te međunarodne europske agencije Eurojust i Europol sa suradnjom pravosudnih vlasti Granade, Nizozemske, Njemačke, Bugarske i Grčke , istodobno angažirana širom Europe u podršci policije.

Riječ je o izuzetno preciznom tehničkom informatičkom istraživanju o raspodjeli streaming signala koje je provela poštanska i komunikacijska policijska služba, što je omogućilo identifikaciju stranih izvora iz kojih polazi “piratski” signal. Pojedinosti, izviještaja Finance, osam europskih istražnih naloga protiv transnacionalne zločinačke udruge koje je izdao Napuljski javni tužilac povodom i istovremeno u Nizozemskoj, Francuskoj, Grčkoj, Njemačkoj i Bugarskoj, a brojna pretraživanja na nacionalnom teritoriju nastavljaju se.

Izvor: ilfattoquotidiano.it

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Turski kanal Lider TV uskoro na satelitu Turksat 42E

Regionalna televizijska stanica Lider TV iz Turske uskoro počinje emitovati za  Evropu u zapadnom snopu …