siječanj 19, 2020 7:58 pm
Početna / Ostalo / Sajmovi/Forumi/Kongresi / ICT stručnjaci u Opatiji

ICT stručnjaci u Opatiji

MIPRO 2016

  1. Međunarodni ICT skup MIPRO 2016

Od 30. svibnja do 3. lipnja brojni ICT profesionalci i manageri, obrazovni stručnjaci i  poslovnih ljudi, ukratko osobe različitih ICT struka i profila iz skoro 40 zemalja sa svih kontinenata boraviti će u Opatiji na najvećem nekomercijalnom znanstveno-stručnom ICT skupu u ovom dijelu Europe

Ovogodišnji 39., najveći  znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu  Europe,   MIPRO 2016,  koji danas počinje s radom u Opatiji  (Hotel Adriatic)  okupiti će više od 1200 sudionika iz oko 40-ak zemalja sa svih kontinenata. Prema prijavama, a zatim izvršenim recenzijama na njemu će biti prezentirano gotovo 400 znanstvenih i stručnih radova,  na devet tematskih savjetovanja kroz pet dana.

Tako veliki broj stručnih i znanstvenih radova,  MIPRO svrstava u jedan od vodećih ICT skupova takve vrste, na koji već godinama dolaze i vodeći ICT znanstvenici i stručnjaci iz tehnološki najrazvijenijih zemalja poput Japana, Kine, Rusije, Indije, Koreje, SAD-a,  Australije, te svih značajnih zemalja Europe.

Danas  počinjemo s radom, a u srijedu 1. lipnja, tradicionalno u središnjem dijelu skupa,  nakon svečanog otvaranja, imamo plenarnu temu o Digitalnoj transformaciji poduzeća. Temom kojom povezujemo znanosti, struku  i gospodarstvo, želimo dati mali doprinos gorućem problemu  poslovnog svijeta  i navesti dobre primjere iz hrvatske gospodarske prakse“, kaže  prof. dr. sc. Petar Biljanović predsjednik programskog odbora MIRPO.

Brojni  ICT stručnjaci imati će priliku osim na savjetovanjima  sudjelovati u brojnim okruglim stolovima sa temama vezanim za digitalnu zemaljsku televiziju, izgradnju i upravljanje širokopojasnim internetom, prednostima elektroničkog plaćanja,  HPC tehnologiju, novim tehnologijama u turizmu, zaštitu intelektualnog vlasništva te području automatizacije u industriji.

Ove godine MIPRO ima i jedan novi događaj. Organizacija EuroCloud Hrvatska u suradnji sa skupom MIPRO organizira konferenciju Cloud Day u četvrtak, 2. lipnja 2016., u Kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic u Opatiji. Dan računalstva u oblaku na 39. međunarodnom skupu MIPRO donosi odgovore na najčešća pitanja i zablude u vezi sigurnosti te privatnosti podataka u Cloud tehnologiji.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

AngaCom 2019 je otvorio svoja vrata

  Biznis & konferencije u prvom planu 04.06.2019,A COM 2019 sajam i kongres  Kölnu s više …