28 siječnja, 2022 10:14 am

Huawei: “Ultra-širokopojasna industrija cvjeta”

Ryan Ding, izvršni direktor tvrtke Huawei i predsjednik tvrtke Carrier BG, sugerirao je da globalna ultra-širokopojasna industrija cvijeta i da novi modeli usluga kao što su ultra-HD video, interaktivne igre i Cloud VR upravljaju širokopojasnim mrežama za razvoj i nadogradnju, postavljanje novih zahtjeva na širinu pojasa, latenciju i doživljaj servisa.

Ding je u Ženevi, Švicarska, održao govor na petom Ultra-širokopojasnom forumu, koji je nakon godinu dana istraživanja i prakse postala široko prihvaćena od strane globalne ultra-širokopojasne industrije. “Ekosustav, iskustvo na mreži i O & M učinkovitost tri su ključna čimbenika za uspjeh operatera u Premium Broadbandu”, izjavio je.

U smislu ekosustava, operatori moraju izgraditi otvorenu platformu za agregaciju videosadržaja kako bi integrirali sve vrste resursa sadržaja. Koordinirane inovacije između industrijskih partnera ubrzat će razvoj video poslovnih modela.

Huawei primjećuje da je operater OPEX godinama ostao visok, potkopavajući inovativnost operatera. Uvođenjem AI tehnologije, operatori će moći postići pametan O & M koji imaju poboljšanu učinkovitost O & M, energetsku učinkovitost i iskoristivost resursa, kao i manji OPEX. AI također omogućuje predviđanje O & M i aktivnu optimizaciju, pomažući operaterima da otklanjaju mrežne smetnje prije pritužbi korisnika i na kraju poboljšaju doživljaj krajnjeg korisnika.

Prema Huawei-u, pojednostavljena mrežna arhitektura omogućava fleksibilno mjerenje i brzo pružanje usluga. Prema Mooreovom zakonu, sve veći kapaciteti optičkih mreža, IP mreža i širokopojasnog pristupa će potaknuti kontinuiranu evoluciju i nadogradnju mrežnih kapaciteta.

“Velebni krug za Premium Broadband može se graditi nakon tri ključna koraka”, rekao je Ding. “Prvo, industrija bi trebala izgraditi ekosustav kako bi proširio opseg poslovanja širokopojasnog pristupa. Drugo, potrebno je uvesti AI kako bi se smanjio operator OPEX. I treće, operatori moraju zadovoljiti sve veće zahtjeve za uslugama putem inovacije mrežne arhitekture i Mooreovog zakona. ”

Gledajući unaprijed, Huawei će surađivati ​​s globalnim operatorima za daljnje istraživanje i inovaciju u Premium Broadbandu, poboljšati krajnje korisničko iskustvo i konačno zagrliti inteligentni svijet.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Laurent T / Shutterstock

Tehnologije o kojima se najviše raspravlja na Internetu

Andrija Jovićević Tehnologija se razvija velikom brzinom i nova grupa tehnologija će revolucionirati način na …