20 svibnja, 2022 4:30 pm

HUAWEI SLUŽBENO POKRENUO HARMONY OS2

Piše: Darko Brlečić

Huawei službeno pokrenuo Harmony OS2 za mobilne telefone

Kineski gigant Huawei u srijedu je službeno pokrenuo svoj operativni sustav HarmonyOS 2 za pametne telefone, pružajući kupcima diljem svijeta konkurentnu alternativu koja djeluje na raznovrstan raspon mobilnih uređaja.

HarmonyOS ili Hongmeng na kineskom jeziku, operativni je sustav otvorenog izvora dizajniran za različite uređaje i scenarije. Prvi put je lansiran na Internet-of-Things uređajima, uključujući nosivost i tablete, u kolovozu 2019. godine.

Huawei očekuje da će broj uređaja opremljenih HarmonyOS-om do kraja 2021 godine dosegnuti 300 milijuna, uključujući više od 200 milijuna za Huawei uređaje.

“Danas smo okruženi sa sve više pametnih uređaja i sada smo u svijetu u kojem su sve stvari povezane”, rekao je Richard Yu, izvršni direktor Huaweijeve potrošačke poslovne grupe. “Svatko od nas dio je ovog potpuno povezanog svijeta, kao i svaki uređaj.” “Radujemo se suradnji s više partnera i programera na izgradnji uspješnog HarmonyOS ekosustava”, rekao je. Analitičari vjeruju da će novi operativni sustav, koji sadrži prilagodljivost i otvorenost, dati zamah globalnom tržištu pametnih uređaja i ponuditi milijardama korisnika mobilnih terminala širom svijeta raznolikiji izbor.

http://www.xinhuanet.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

EU odlučila: Univerzalni USB-C punjač za sve telefone

Konačno je donešena odluka  o univerzalnom USB-C punjaču koja će obradovati korisnike mobilnih telefona i …