prosinac 11, 2018 5:14 pm
Početna / IT news / Huawei poboljšava performanse igranja na svojim uređajima s GPU Turbo tehnologijom

Huawei poboljšava performanse igranja na svojim uređajima s GPU Turbo tehnologijom

  

U: Andrija Jovićević

Nova tehnologija na Huawei uređajima, dostupna od kolovoza bit će inovativno rješenje za sve zahtjevniju potražnju bolje grafike, a s manjim naporima za procesor

 Huawei Consumer Business Group objavila je raspored uvođenja GPU Turbo tehnologije grafičke obrade koja će nadograditi sposobnost pametnih telefona pri obradi grafičkih aplikacija poput igara. Kao dio EMUI nadogradnje na niz Huawei uređaja, GPU Turbo će omogućiti korisnicima da uživaju u znatno poboljšanim performansama igranja bez potrebe da nadograde svoje uređaje.

Industrija se suočava s izazovom u kojem dosadašnji GPU ne može odgovoriti zahtjevima intenzivnih grafičkih aplikacija, osobito tijekom igranja i korištenja tehnologije virtualne stvarnosti. Međutim, Huaweijev pristup tome da iznova izgradi kako se grafičke aplikacije procesuiraju na sistemskoj razini nova je metoda, koja pokazuje posvećenost kompanije inovacijama i podržavanju uređaja i na duži period nakon njihova lansiranja na tržište. Inženjeri kompanije inspirirali su se industrijom automobila i principom cilindara kako bi stvorili tehnologiju koja daje dodatnu snagu te taj koncept primijenili da bi stvorili GPU Turbo, čije se i ime može zahvaliti auto-industriji.

GPU Turbo podići će ljestvicu GPU performansi u svim podržanim Huawei pametnim telefonima, počevši s HUAWEI Mate 10 i P20 serijama u kolovozu. S instaliranom GPU Turbo tehnologijom, učinkovitost procesuiranja grafika bit će poboljšana i do 60 posto dok će potrošnja energije biti smanjena za 30 posto. Radi se o doista značajnoj pogodnosti jer zahtjevne grafičke operacije obično brzo troše bateriju.

Ova nadogradnja pokazuje kako Huawei pristupa poboljšanju korisničkog iskustva putem inovacija, a najviše će biti primjetna tijekom igranja zahtjevnih grafičkih igara. GPU Turbo će inicijalno podržavati PUBG MOBILE i Mobile Legends: Bang Bang, dvije trenutno vodeće igre na tržištu, svaka s nekoliko milijuna aktivnih igrača. Podrška za druge igre bit će najavljena nešto kasnije.

Prema analizi IDC[1]-a, igranje na mobilnim uređajima učestalije je čak dvaput više nego na osobnim računalima te čak četiri put prisutnije nego igranje na tradicionalnim igraćim konzolama. Prema procjenama koje je objavio Newzoo[2], analitička kuća koja prati industrije igara, mobilnih uređaja i eSports, u 2017. godini segment mobilnog igranja postigao je vrijednost od oko 46,1 milijardu američkih dolara od ukupno 108,9 milijardi američkih dolara gaming industrije ukupno. Prema istim podacima, može se zaključiti da je rast mobilnog segmenta postigao rast za oko 19 posto u usporedbi s prošlom godinom.

GPU Turbo – globalni raspored dostupnosti:

Model Regija Dostupnost
HUAWEI Mate 10, Mate 10 Pro, Mate RS Europa, Rusija, Azijsko-pacifička regija, Srednji istok, Afrika Kolovoz 2018.
HUAWEI P20 i P20 Pro Europa, Rusija, Azijsko-pacifička regija, Srednji istok, Afrika Kolovoz 2018.
HUAWEI Mate 10 Lite Sve regije Rujan 2018.
HUAWEI P Smart Sve regije Rujan 2018.
HUAWEI P20 Lite Europa, Azijsko-pacifička regija, Srednji istok, Afrika Rujan 2018.
HUAWEI Y9 2018 Sve regije Rujan 2018.
HUAWEI Mate 9 i Mate 9 Pro Sve regije Studeni 2018.
HUAWEI P10 i P10 Plus Sve regije Studeni 2018.

 


[1] https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS43626018

[2] https://newzoo.com/insights/articles/global-games-market-reaches-137-9-billion-in-2018-mobile-games-take-half/

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

5G predviđa dvostruku brzinu Interneta za domove u Velikoj Britaniji

5G bežični kućni širokopojasni internet omogućit će britanskim kućanstvima jeftiniju i fleksibilniju alternativu , nudeći …