25 listopada, 2020 8:44 pm

Huawei Mate Xs ima najveći ekran na svetu

Huawei Mate Xs jedan je od prvih uređaja kineske kompanije koji dolazi sa Huawei Mobile Services (HMS) platformom.

O njemu se pričalo i pisalo mesecima unazad. Reč je o jedinstvenom Xuawei Mate Xs telefonu – jednom od prvih uređaja kineske kompanije koji dolazi sa Huawei Mobile Services (HMS) platformom.Kompanija Huawei je krajem februara predstavila čitav spektar pametnih uređaja, među kojima se našao i Huawei Mate Xs. Uz Huawei Mobile Services platformu na ovom telefonu, dolazi i prodavnica aplikacija Huawei AppGallery. Programeri širom sveta svakodnevno rade na dodavanju što većeg broja aplikacija u prodavnicu, kako bi svi korisnici imali svoje omiljene aplikacije. Bezbednost korisnika je, uz kvalitetno korisničko iskustvo, jedan od glavnih prioriteta kompanije Huawei, pa tako Huawei AppGallery nudi četvorostruki sistem zaštite.Sve aplikacije su morale da prođu kroz sistem detekcije u četiri nivoa: provera privatnosti, skeniranje bezbednosnih ranjivosti, detekcija malicioznog ponašanja i manuelna provera sigurnosti pravog imena.

Sve aplikacije koje vidite u Huawei AppGallery prodavnici, bezbedne su zapreuzimanje i korišćenje.Ukoliko u  prodavnici ne pronađete  aplikaciju koju ste želeli, Huawei vam nudi mogućnost da ime aplikacije stavite na takozvanu Listu želja. Čim aplikacija bude dodata u AppGallery, vama će stići obaveštenje o tome.Huawei Mate Xs telefon radi na EMUI 10.0.1 AndroidOpen Source operativnom sistemu. Zahvaljujući Kirin 990 5G čipsetu koji ga pokreće, ovaj uređaj nudi izuzetne performanse i izdržljivost pri vršenju tehnički zahtevnih funkcija. Kada je  otvoren, Huawei Mate Xs telefon ima displej dijagonale 8 inča, a kada ga preklopite dobijate dva ekrana od kojih glavni ima 6,6 dok pomoćni ekran ima 6,38 inča.

Uz opciju AppMultiplier možete pokrenuti dve aplikacije istovremeno kada vam je telefon otvoren, tako da  jedna aplikacija radi na jednoj polovini ekrana, a druga na drugojUkoliko želite da pokrenete i treću aplikaciju, ona će izaći kao “pop-up” prozor, preko već podeljenog ekrana.Saradnja sa kompanijom Leica već je tradicionalna i očekivana za Huawei pametne telefone. Huawei Mate Xs dolazi sa četvorostrukim sistemom kamera. One su smeštene u vertikalni  duž bočne strane. SuperSensing Leica Quad sistem kamera se sastoji od glavne kamere od 40MP, ultra širokougaone kamere od 16MP, telefoto kamere od 8MP i 3D Depth Sensing kamere. 

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Apple pravi 75 miliona 5G iPhone-a do kraja godine

Kompanija Apple obavestila je dobavljača da proizvedu minimum 75 miliona 5G iPhone-a do kraja ove …