1 veljače, 2023 10:08 am

HTC zabilježio gubitak pri Q3 u 2015.

Autor: Krstačić Nino

h

Tajvanski HTC pri trećem kvartalu 2015. godine ostao je vidno iznenađen, kada je tvrtka zabilježila gubitak. Da je gubitak malčice iznenađujući potvrđuje i činjenica kako je HTC u istom razdoblju prošle godine zabilježio dobit, dok je ove zabilježen gubitak od 138 milijuna dolara. Što se tiče prihoda koji se vezuju u kvartal, treći kvartal za tvrtku HTC uprihodio je 659 milijuna dolara, dok su isto tako u istom razdoblju prošle godine bili pri iznosu od jedne milijarde dolara.

Čelnici tvrtke pojašnjavaju ovaj gubitak kao posljedice konkurentskog rasta, odnosno ostali proizvođači pametnih telefona na tržište pa samim time i pred korisnike dovode modele koji prednjače nad onima HTCa. No isto tako izuzetno važan čimbenik je i onaj dolaska odnosno izuzetno efikasnog prodora tzv, „No-Name“ pametnih telefona kao što je Xiaomi, Zopo, itd. Ostaje vidjeti kako će HTC odnosno njegov flagship model HTC One M9 rezultirati prihode kroz neko određeno vremensko razdoblje.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

TSMC u Europi

Piše: Darko Brlečić Bile su potrebne političko-ekonomske promjene da bi jedan vodeći proizvođač čipova krenuo …