svibanj 25, 2020 1:27 am

Hrvatski Telekom: u porastu svi financijski pokazatelji, povećani prihod i neto dobit

T-HT_logo

Rezultati za šest mjeseci do 30. lipnja 2016.

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavljuje svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za šest mjeseci zaključno s 30. lipnja 2016.

U prvoj polovini 2016. prihodi Hrvatskog Telekoma rasli su  3 % u odnosu na isto razdoblje 2015. godine i iznose 3,4 milijarde kuna. U prva dva kvartala zabilježen je i rast operativne dobiti prije kamata, oporezivanja, deprecijacije i amortizacije (EBITDA prije jednokratnih stavki) za 1,4 %. EBITDA iznosi 1,34 milijarde kuna uz EBITDA maržu od 39,3 %. Neto dobit u prvoj polovini godine iznosi 417 milijuna kuna i veća je za 2,7 % u odnosu na prvu polovicu 2015.

Prvo polugodište 2016. godine obilježili su intenzivne aktivnosti usmjerene na poboljšanje korisničkog iskustva, inovativne usluge i nastavak investicija u infrastrukturu. Nastavljen je snažan investicijski ciklus, pa su kapitalna ulaganja povećana u odnosu na prvo polugodište 2015. za 10 %, na 645 milijuna kuna, s fokusom na razvoj nepokretne i pokretne mreže, posebno povećanje kapaciteta za širokopojasni pristup internetu.

Brzine pristupa u 4G mreži povećane su sa 150 Mbit/s na 225 Mbit/s, a u određenim područjima i na 262,5 Mbit/s. Pokrivenost stanovništva u zatvorenom prostoru povećana je sa 65,2 posto na 67,4 posto. Mogućnost optičkog pristupa u nepokretnoj mreži proširena je na više od 227 tisuća kućanstava.

U prvom polugodištu HT je predstavio i novi jedinstveni koncept usluga na telekomunikacijskom tržištu Magenta 1. Inovativna u konceptu i osnovnoj ideji, Magenta 1 objedinjava sve fiksne i mobilne usluge u jednom paketu. Činjenica da je Magentu 1 prihvatilo već više od 20.000 korisnika pokazuje da je HT ovom inovacijom pogodio njihove potrebe.

Projekti iz prvog vala strateškog programa Horizont dali su očekivane rezultate u područjima poboljšanja korisničkog iskustva, unapređenja poslovanja i financijskog učinka.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Samsung razvija debitnu karticu

Južnokorejski gigant Samsung planira da predstavi debitnu karticu ovog leta, najavili su iz ove kompanija. …