28 svibnja, 2022 11:37 am

HP sa novom linijom računala

Tvrtka HP Inc. predstavila je novu liniju vrhunskih prijenosnih računala, stolnih računala i zaslona osmišljenih za sve poslovne i životne izazove. Najnoviji portfelj računala HP Elite 1000 i HP ENVY odlikuje se prekrasnim dizajnom, snažnim performansama i nevjerojatnom svestranosti za sigurno povezivanje, stvaranje i suradnju bilo kad i bilo gdje.

Kako 81% ljudi svoje slobodno vrijeme provodi rješavajući radne zadatke, a više od 50% obavlja privatne stvari na poslu[i], upotreba uređaja koji može savladati sve izazove takvog načina rada važnije je nego ikad. HP-ova nova vrhunska linija proizvoda obuhvaća različite dimenzije koje odgovaraju osobnom stilu pojedinca i zadovoljavaju različite potrebe za performansama.

Serija računala HP Elite 1000

Očekivanja zaposlenika koja se tiču performansi uređaja ovise o njihovom poslu i stilu života. Serija HP Elite 1000 savršen je izbor za osobe koje žele elegantan dizajn i izdržljivost, vrhunske sigurnosne značajke i alate za suradnju koji im omogućuju prilagođavanje svim izazovima radnog dana.

Uređaji HP Elite 1000 dio su linije najsigurnijih i najfunkcionalnijih računala na svijetu[ii] i uključuju cjelovit paket rješenja, uključujući značajke HP Endpoint Security Controller, HP Sure Start 4. generacije4[iii] i HP Sure Run[iv] predstavljene ove godine. Novo računalo HP EliteBook x360 1030 prvi je uređaj s dodatnom značajkom HP Sure Recover s ugrađenom opcijom popravka[v]. Ova opcija pohranjuje sliku iz softverskog sustava u ugrađenu memoriju, čime se osigurava oporavak podataka čak i ako je tvrdi disk izbrisan i nema pristupa internetu.

Novi uređaji serije HP Elite 1000 uključuju sljedeće:

 • HP EliteBook x360 1030 G3 najmanje je konvertibilno računalo za poslovne korisnike[vi] debljine tek od 15,8 mm i mase već od 1,25kg. Uz bateriju koja omogućuje do 18 sati rada[vii] i 4G Cat9 LTE [viii] za vrhunske mogućnosti povezivanja, ovaj elegantan uređaj ima prvu digitalnu olovku s upozorenjem na udaljenost na svijetu za poslovna računala [ix] koja korisnika upozorava kad je negdje ostavi i dodatni zaslon, prvi te vrste, za vanjsku upotrebu.
 • HP Elite x2 1013 G3 sada ima zaslon od 13 inča postavljen u kućište od 12 inča, što ga čini najmanjim odvojivim računalom za poslovne korisnike na svijetu[x]. Ovaj uređaj osmišljen za mobilne profesionalce prvo je odvojivo računalo i tablet sa zaslonom s integriranom zaštitom od pogleda[xi], s procesorima Intel® Quad Core™ vPro[xii] i 4G Cat9 LTE vezom[xiii].
 • HP EliteBook 1050 G1 prvo je ultratanko prijenosno računalo za poslovne korisnike na svijetu s grafičkim procesorom NVIDIA® GeForce® GTX 1050[xiv], naprednim performansama s dodatnim šesterojezgrenim procesorom12 i do 4 TB na SSD disku[xv], savršeno za korisnike koji trebaju pouzdane performanse u elegantnom dizajnu. Osim dodatne značajke HP Privacy Camera koja služi za zaštitu od neovlaštenog nadzora, ovaj uređaj ima bateriju koja omogućuje do 16 sati7 rada bez prekida.
 • HP EliteOne 1000 AiO G2 prvo je „sve u jednom“ računalo za poslovne korisnike sa zakrivljenim zaslonom od 34 inča s odvojenom grafičkom karticom [xvi] i lijepim fleksibilnim dizajnom prikladnim za recepcije, urede i sobe za sastanke. Ovo prvo „sve u jednom“ računalo posebno izrađeno za suradnju[xvii] idealno je rješenje za konferencijske videopozive s FHD web-kamerom koja se uvlači u kućište, ugrađenim tipkama za suradnju, kvalitetnim zvukom i značajkom HP Noise Cancellation za izoliranje buke..
 • HP EliteDisplay S14 prvi je prijenosni zaslon od 14 inča na svijetu s priključkom USB Type-C™[xviii] koji omogućuje rad na dva zaslona, uz elegantan dizajn. Osmišljen za korisnike u pokretu ovaj prijenosni zaslon ima jedan priključak USB Type-C™ za jednostavno spajanje na bilo koje prijenosno računalo s priključkom USB-C™.

Portfelj uređaja HP ENVY

Suvremeni korisnici žele svestran uređaj. Njihov uređaj treba odgovarati njihovom zahtjevnom stilu života, bilo to kod kuće, na poslu ili u školi. Upravo zbog toga je HP-ov portfelj ENVY opremljen nevjerojatnim značajkama koje prelaze okvire osnovnih performansi i poboljšanja baterije. Potpuno novi HP Command Center, dostupan na najnovijim uređajima ENVY, omogućuje optimiziranje performansi sustava, buke ventilatora i temperature pomoću tehnologije CoolSense.

Bežična veza koja podržava brzine prijenosa u gigabitima još je jedna od značajki ovih uređaja koja omogućuje brzo povezivanje na zahtjevnim aplikacijama za strujanje filmova, glazbe i igre[xix]. Kako velik broj ovih aplikacija trebaju kvalitetan zvuk, svi uređaji HP ENVY opremljeni su audiosustavom Bang & Olufsen. Odabranim modeli opremljeni su tehnologijom HP Sure View[xx], kao i čitačem otisaka prstiju ili infracrvenom kamerom radi sigurnosti podataka.

Novi portfelj HP ENVY uključuje sljedeće uređaje:

 • Prijenosno računalo HP ENVY 13 pruža iznimnu snagu u elegantnom metalnom kućištu dostupnom u zlatnoj i srebrnoj boji.
 • S Intel® Quad Core™ procesorima 8. generacije12, dodatnom grafičkom karticom NVIDIA® GeForce® MX150, do 14 sati rada7 i sigurnosnim značajkama koje uključuju čitač otisaka prstiju i dodatnu značajku HP Sure View[xxi], ovaj je uređaj stvoren za korisnike u pokretu.
 • HP ENVY x360 13 najnoviji je uređaj u portfelju HP ENVY i prvo konvertibilno računalo od 13 inča s procesorom AMD Ryzen™ i grafičkom karticom Radeon™ Vega[xxii]. Ovo računalo ima impresivne perormanse koje se ističu obradom podataka u više niti, snažnom integriranom grafičkom karticom, dodatnom značajkom HP Sure View21 I baterijom koja omogućuje do 11 sati rada7.
 • HP ENVY x360 15 idealan je uređaj za korisnike koji traže kreativniji pristup putem dodirnog zaslona koji podržava upotrebu olovke. Za one koji traže iznimna rješenja za obradu više zadataka odjednom ovaj je uređaj dostupan s Intel ili AMD procesorom, naprednim opcijama pohrane, uključujući Intel® Optane® memoriju®[xxiii], 4K zaslonom i dodatnom značajkom HP Sure View21. S 12 sati i 45 minuta rada7, ovo, kao i sva prijenosna i konvertibilna računala ENVY imaju značajku HP Fast Charge koja omogućuje punjenje uređaja do 50% za 45 minuta[xxiv].
 • Prijenosno računalo HP ENVY 17 Laptop predstavlja jednu od rijetkih zamjena za stolno računalo, a osmišljeno je za svakodnevno stvaranje sadržaja. Zahvaljujući snažnim Intel® Quad-Core™ procesorima 8. generacije12, odvojenom grafičkom karticom NVIDIA® GeForce® MX 150, opcijama koje uključuju Intel® Optane® memoriju23 i dodatnim 4K zaslonom od 17 inča, prijenosno računalo ENVY 17 može se nositi sa zahtjevima izvođenja zadataka, stvaranja sadržaja i aplikacija za zabavu.
 • HP ENVY AIO 34 sa zakrivljenim zaslonom najšire je „sve u jednom“ računalo sa zakrivljenim zaslonom na svijetu[xxv], a sada i prvo takvo računalo koje podržava Amazonovu uslugu Alexa[xxvi] koja pruža jednostavnost glasovne interakcije i vizualnog prikaza. Nova „sve u jednom“ računala zadivljuju iz svakog kuta s tamnosivim premazom s teksturom drveta na bazi i sa stražnje strane uređaja. Osim toga, uređaj je osmišljen i za rad, s dodatnom odvojenom grafičkom karticom NVIDIA® GeForce® GTX 1050. Novi HP Audio Stream omogućuje strujanje omiljenih pjesama s pametnih telefona na zvučnike računala HP ENVY pomoću Bluetooth® tehnologije [xxvii]. Značajka bežičnog punjenja ove generacije ugrađena u bazu triput je snažnija od prethodne generacije, a računalo pruža dodatnu sigurnost s kamerom koja se uvlači u kućište za privatnost.
 • Stolno računalo HP ENVY Izrađen s modernim minimalističkim detaljima, uključujući zaobljene kutove rezane dijamantom i uzdužno brušene detalje, ovaj uređaj ima Intel® Core™ višejezgrene procesore 8. generacije 12, dodatni grafički procesor NVIDIA® GeForce® GTX 1080 i dodatnu Intel® Optane™ memoriju23 za brži odaziv sustava i pohranu velikog kapaciteta.

Cijene i dostupnost

 • Računalo HP EliteBook x360 1030 G3 bit će dostupno u Republici Hrvatskoj u srpnju po cijeni već od 10.000 kuna
 • Računalo HP Elite x2 1013 G3 dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni već od 9.500 kuna
 • HP EliteBook 1050 G1 dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni već od 9.500 kn
 • AiO računalo HP EliteOne 1000 G2 dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni već od 7.700kn
 • HP EliteDisplay S14 bit će dostupan u Republici Hrvatskoj u srpnju po cijeni već od 1400 kn
 • Prijenosno računalo HP ENVY 13 dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni već od 6.700 kn
 • Računalo HP ENVY x360 13 dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni već od 6.000 kn
 • Računalo HP ENVY x360 15 dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni već od 6.700 kn
 • Prijenosno računalo HP ENVY 17 dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni već od 7.700 kn
 • AiO računalo HP ENVY 27 dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni već od 10.000 kuna. Verzija uređaja sa zakrivljenim zaslonom od 34 inča bit će dostupno kasnije ove godine.
 • Stolno računalo HP ENVY dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni već od 6.500 kuna.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Ilon Mask kupio kompaniju Twitter

Kompanija Twitter biće prodata milijarderu Ilonu Masku za  44 milijarde dolara prenosi CNN. Bord direktora Twitter-a …