28 svibnja, 2022 12:30 pm

HP predstavlja novu generaciju HP Spectre 13 i HP Spectre x360 13

Pripremio: Marina Barić

Najtanje prijenosno računalo s dodirnim zaslonom i prvo konvertibilno računalo sa zaslonom s integriranom zaštitom od pogleda

Tvrtka HP Inc. predstavila je novosti u svojoj liniji vrhunskih proizvoda: sljedeću generaciju prijenosnih računala HP Spectre 13 i HP Spectre x360 13. Novi proizvodi, s najnovijom generacijom procesora, dužim vijekom trajanja baterije i sjajnim zaslonima elegantnog dizajna, predstavljaju najnoviji skok u HP-ovom rastu na tržištu vrhunskih računala.

Druga generacija računala Spectre 13, najtanjeg prijenosnog računala s dodirnim zaslonom na svijetu1, korisnicima omogućuje rad bez ograničenja i još više zabave na ovom sofisticiranom uređaju s 4K zaslonom2, sjajnim zvukom i četverojezgrenim procesorom Intel® Core™ 8. generacije3.

HP-ovo nagrađivano prijenosno računalo Spectre x360 od sada pruža najduži vijek trajanja baterije na konvertibilnim četverojezgrenim računalima4, bez narušavanja izgleda i izdržljivosti, kao i poboljšanu sigurnost koju pruža zaslon s integriranom zaštitom od pogleda.

Spectre 13 nema kompromisa kad je riječ o vrhunskim značajkama, od 4K zaslona2, tankih rubova zaslona do vrhunskih performansi. Posebne značajke uključuju:

 • Vrhunski oblikovan dizajn: izrađeni od aluminija s CNC obradom i karbonskih vlakana, modeli dolaze u bijeloj boji sa zlatnim odsjajem ili u tamnosivoj boji s bakrenim odsjajem te imaju ultratanke rubove zaslona u 4K razlučivosti2 s tehnologijom Corning® Gorilla® Glass NBT.
 • Iskustvo za sva osjetila: zvučnici su postavljeni iznad tipkovnice s pozadinskim osvjetljenjem u punoj veličini za čist i jasan zvuk te udobnost prilikom tipkanja.
 • Izrađeno za produktivnost: najbrže performanse s procesorima Intel® Core™ i5 i i7 8. generacije3, pohranom na PCIe sabirnici na SSD disku s memorijom do 1 TB9 i brzim obavljanjem više zadataka istodobno s LPDDR3 memorijom do 16 GB.
 • Snažna baterija: do 11,5 sati5 rada i punjenje od 0 do 50% za 30 minuta s HP-ovom tehnologijom Fast Charge6.

Redizajnirano računalo HP Spectre x360 funkcionira kao prijenosno računalo i tablet, a pruža performanse četverojezgrenog procesora, vijek trajanja baterije do 16,5 sati5 i zaslon s integriranom zaštitom od pogleda. Posebne značajke uključuju:

 • Istančan bezvremenski dizajn: aluminijsko kućište elegantnih linija oblikovano CNC strojem nudi se u srebrnoj boji, tamnosivoj boji s bakrenim odsjajem i u ograničenom izdanju u zlatnoj boji s ružičastim odsjajem.
 • Sjajan zaslon: ultratanki rubovi na izdržljivom zaslonu od 13 inča u 4K razlučivosti2 s tehnologijom Corning® Gorilla® Glass NBT pružaju nevjerojatno vizualno iskustvo.
 • Tanko i snažno: kreativci i profesionalci oduševit će se optimiziranim prijenosom topline, performansama najnovijih procesora Intel® Core™ i5 i i7 8. generacije3, do 16 GB LPDDR3 memorije i PCIe sabirnicom na SSD disku s opcijama do 1 TB9 za pohranjivanje umjetničkih djela, dragih uspomena i za zabavu.
 • Sigurnost i jedostavnost: sigurnosne značajke uključuju čitač otisaka prstiju koji se nalazi s bočne strane radi lakšeg pristupa, zaslon s integriranom zaštitom od pogleda HP Sure View u verziji s Full HD prikazom7 (samo u sivoj boji) koji se brzo aktivira pritiskom na tipku i FHD infracrvenu kameru HP Wide Vision koja služi za prijavu s tehnologijom prepoznavanja lica.
 • Svestran alat za crtanje: olovka s certifikatom za Windows Ink8 omogućuje prirodnije iskustvo crtanja i pisanja na površini koja reagira na olovku i dodir. Kada se postavi pod kutom, olovka osjetljiva na pritisak omogućuje precizno crtanje i pisanje u oba načina rada. Olovka ima integriranu punjivu bateriju USB-C™ koja za 15 sekundi punjenja omogućuje korisniku 198 minuta rada10.

Cijene i dostupnost računala Spectre11

 • Prijenosno računalo HP Spectre 13 bit će dostupno u Republici Hrvatskoj od kraja studenog po cijeni već od 9.999,00 kuna s PDV-om.
 • Prijenosno računalo HP Spectre x360 bit će dostupno u Republici Hrvatskoj od kraja studenog po cijeni već od 8.999,00 kuna s PDV-om.

Komentari

comments

O Peric

Pročitaj i ovo

TikTok počinje deliti zaradu od reklama

Popularna aplikacija za zabavu TikTok osmislila je novi način zarade za autore video sadržaja. Kompanija …