28 svibnja, 2022 12:09 pm

HP predstavlja najsnažnije radne stanice za široku primjenu

Tvrtka HP Inc. predstavila je najsnažnije radne stanice na svijetu namijenjene široj primjeni1 za produkt-dizajnere, arhitekte, profesionalce u kreativnim industrijama, proizvođače originalne opreme, nastavnike i djelatnike koji rade uredske poslove ili u financijskom sektoru. Nova linija vrhunskih radnih stanica HP Z osmišljena je za bolji tijek rada te pruža snažne performanse uz optimizirane troškove i rad s certificiranim softverom bez narušavanja značajki grafike, mogućnosti nadogradnje, rada ili sigurnosti.

Korisnici radnih stanica svjedoče brzim promjenama u tijeku rada koje zahtijevaju prilagodbu hardverskih i tehnoloških značajki. Radni tijek postaje sve složeniji, sve prilagođeniji i sve vremenski zahtjevniji. Da bi stigli sve rokove, korisnici trebaju sustave koji omogućuju neprekidnu, brzu, besprijekornu i naprednu izvedbu, kao i pouzdane radne stanice koje pružaju zaštitu podataka i posla.

Nove HP-ove radne stanice za široku primjenu, HP Z2 Mini, HP Z2 Small Form Factor i HP Z2 Tower, kao i izdanje radne stanice HP EliteDesk 800, najsigurnije su i najfunkcionalnije radne stanice na svijetu2. Ugrađene i sveobuhvatne HP-ove sigurnosne značajke pružaju snažnu zaštitu od sve većih sigurnosnih prijetnji. One uključuju prvi i jedini BIOS sa značajkom samooporavka i jedinstvenu značajku HP Endpoint Security Controller. Korisnicima se pružaju napredna sigurnosna rješenja s hardverskom podrškom, uključujući značajke HP Sure Start 4. generacije3 i HP Sure Run4 koje omogućuju nastavak rada ključnih procesa, čak i kad ih zlonamjerni softver nastoji zaustaviti. Osim toga, HP-ov komplet Manageability Kit 2. generacije omogućuje jednostavno upravljanje većim brojem uređaja.

Sve radne stanice HP Z2 koje su dizajnirane u skladu s visokim standardima pouzdanosti sada se mogu spojiti na sučelje Thunderbolt™ koje omogućuje brzo spajanje uređaja, a nudi i velik izbor certifikata za najpopularnije aplikacije. Program HP Performance Advisor služi za optimiziranje softvera i upravljačkih programa, a korisnici imaju na raspolaganju Intel® Xeon® procesore i ECC memoriju za dodatnu pouzdanost. Mogućnosti prilagodbe, proširivanja sustava, nadogradnje performansi i opcije ulaza/izlaza čine radne stanice HP Z sigurnim ulaganjem u budućnost.

Performanse za brži tijek rada

Suvremeni korisnici radnih stanica zahtijevaju performanse koje omogućuju brži tijek rada. Linija radnih stanica HP Z četvrte generacije za široku primjenu obuhvaća sljedeće radne stanice:

Radna stanica HP Z2 Mini G4, najsnažnija minijaturna radna stanica5, pruža vrhunske performanse u nevjerojatno malom pakiranju (ukupni obujam od 2,7 litara). U usporedbi s prethodnom generacijom radnih stanica HP Z2 Mini ima dvaput snažniji grafički procesor. Korisnici imaju na raspolaganju vrhunske vizualne performanse grafičkog procesora NVIDIA® Quadro® P600 ili NVIDIA Quadro P1000. Na raspolaganju imaju i grafički procesor AMD Radeon Pro™ WX4150. HP Z2 Mini prva je i najtiša minijaturna radna stanica6.

Prekrasan, svestran i kompaktan dizajn omogućuje postavljanje ispod stola, iza zaslona ili na okvir. Na standardni okvir 42U možete postaviti 56 radnih stanica HP Z2 Mini pomoću prilagođenih konzola7. Prilagodljive opcije ulaza/izlaza omogućuju konfiguraciju sustava za spajanje izvornih serijskih priključaka, a podržavaju spajanje do šest zaslona i perifernih uređaja. Fleksibilnost i inovativan dizajn korisnicima omogućuju prilagodbu radnom okruženju, od prodaje i proizvodnje do podatkovnih centara. HP Z2 G4 Mini, jedina minijaturna radna stanica sa šesterojezgrenim Intel® Xeon® procesorom8, korisnicima omogućuje pouzdan rad u zahtjevnim okruženjima.

Radna stanica HP Z2 Small Form Factor (SFF) G4 pruža 50% bržu obradu podataka od prethodne generacije, a potpuno je istih dimenzija. Šesterojezgreni procesor pruža poboljšane performanse koje čine HP Z2 SFF najsnažnijom malom radnom stanicom na svijetu9. HP Z2 SFF uvodi nove mogućnosti prilagodbe s opcijama ulaza/izlaza koje oslobađaju utore PCIe sabirnice, čime se omogućuje ugradnja izvorne ili specijalizirane opreme, kao i prilagodba stalnim promjenama u tehnologiji zaslona.

Kao komercijalno dostupno SFF računalo s najvećim mogućnostima nadogradnje10, HP Z2 G4 SFF predstavlja idealno hardversko rješenje za potrebe prilagodbe. Isporučuje se sa četiri utora PCIe sabirnice i dva utora za pohranu M.2. Opcije ulaza/izlaza omogućuje prilagodbu mrežnih priključaka, ulaza/izlaza ili zaslona bez zauzimanja utora PCIe sabirnice ili dodavanja vanjskih prilagodnika S tim značajkama nadogradnje performansi i proširivanja sustava, kao i opcijama postavljanja i instalacije, radna stanica Z2 SFF idealno je rješenje za napredne korisnike u sektorima arhitekture, inženjerstva i graditeljstva, razvoja proizvoda i proizvodnji originalne opreme.

Radna stanica HP Z2 Tower G4, najsnažnija radna stanica za široku primjenu11, osmišljena je za savladavanje velikih radnih opterećenja kao što su BIM tehnologije i renderiranje uz pomoć grafičkog procesora Ultra 3D i najnovijih procesora Intel® Core™ ili Intel® Xeon®. Radna stanica HP Z2 Tower ima preko 60% snažniji grafički procesor od prethodne generacije koji je stvoren za zahtjevne 3D projekte. Visoke vrijednosti taktne frekvencije korisnicima omogućuju nezaustavljive performanse, čak i uz velika radna opterećenja.

Novi dizajn uključuje prednju i stražnju izbočinu za jednostavno premještanje sustava te je 13% manji od prethodne generacije. Dodatni filtar prašine na radnim stanicama HP Z2 Tower i SFF HP-ovo je inovativno rješenje kojim se sustav održava čistim ako se nalazi u tvorničkom ili proizvodnom okruženju. Dva utora za pohranu M.2 omogućuju instaliranje memorije za profesionalnu upotrebu i dodatnih diskova s ugrađenom enkripcijom koji sprečavaju pristup IP adresi.

Za napredne korisnike koji žele nadogradnju performansi i stolno računalo s profesionalnim certifikatom HP nudi izdanje radne stanice HP EliteDesk 800. Kao najpovoljnije komercijalno dostupno stolno računalo s profesionalnim certifikatom12, idealno je za korisnike koji žele nadogradnju na radnu stanicu s integriranim aplikacijama s ISV certifikatom.

Ovo stolno računalo za 2D/3D dizajn i izradu nacrta s certifikatima za SolidWorks i AutoCAD korisnicima pruža besprijekorne pouzdane performanse koje nisu dostupne na računalima za poslovne korisnike. Isto tako, optimizirano je za najnaprednije uređaje za virtualnu realnost, a grafički procesor NVIDIA GeForce® GTX 1080 razvojnim programerima u VR okruženju omogućuje stvaranje nevjerojatnih sadržaja. Izdanje radne stanice HP EliteDesk 800 uključuje korisničku podršku za radne stanice i ima brojne mogućnosti nadogradnje.

Cijene i dostupnost

  • Radna stanica HP Z2 Mini bit će dostupna u Republici Hrvatskoj krajem kolovoza po cijeni već od 8000 kuna s uključenim PDV-om.
  • Radna stanica HP Z2 Small Form Factor bit će dostupna u Republici Hrvatskoj u kolovozu po cijeni već od 7900 kuna s uključenim PDV-om.
  • Radna stanica HP Z2 Tower bit će dostupna u Republici Hrvatskoj u kolovozu po cijeni već od 8300 kuna s uljučenim PDV-om.
  • Izdanje radne stanice HP EliteDesk 800 bit će dostupno u Republici Hrvatskoj po cijeni već od 8000 kuna s uključenim PDV-om.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Ilon Mask kupio kompaniju Twitter

Kompanija Twitter biće prodata milijarderu Ilonu Masku za  44 milijarde dolara prenosi CNN. Bord direktora Twitter-a …