4 veljače, 2023 5:22 pm

Honda Clarity – i pogon na Vodik

Autor: Nino Krstačić

h2

Više nije iznenađujuće kada pišemo o automobilima pogonjenim na električnu energiju, sada nam iznenađenje postepeno budi informacija odnosno navodi o automobilima koji kao pogon koriste Vodik.

Čini se kako će jedan takav model iduće godine na tržište donjeti Honda, gdje će model Clarity pustiti u prodaju ka svojoj matičnoj zemlji isto kao i na Američkom tržištu. Honda Clarity bi s jednim punjenjem trebala prijeći negdje oko 490km.

Prisjetimo se samo prošlogodišnje Toyote Mirai, koja je bila prva Toyota odnosno i prvi automobil na tržištu koji je kao pogon koristio Vodik. Tim stopama želi ići i Honda i to će svakako iduće godine i iskušati s Clarity modelom.

Premda za sada nemamo mnogo informacija osim ovih nekoliko, navodima kako bi pripadajuća cijena Honde Clarity bila 63000$. U nastavku vam donosimo nekoliko fotografija.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Kineski prvi DPU čip

Piše: Darko Brlečić Kineski istraživači razvili su prvi domaći  čip Jedinice za obradu podataka (DPU) …