8 kolovoza, 2022 4:04 pm

Hisense kupuje Toshiba TV odjel

Velika preuzimanja nisu novost. No kada jedna značajna tehnološka kompanija ima u vidu preuzimanje tvrtke poznate po inovativnim tehnološkim rješenjima na području audio/video tehnologije onda stvari poprimaju drugačiju perspektivu.

Najnovija a saznanja idu u smjeru da je Hisense stekao 95 posto udjela u Toshibinim vizualnim rješenjima za produkciju televizijskih uređaja , razvoj i sam brand, za nemalih 113 milijuna dolara.

Kako stvari stoje, Hisense će dobiti prava na ime Toshiba TV za period od 40 godina za partnere vizualnih rješenja koji djeluju na području Europe, jugoistočne Azije i drugim tržištima.

Kao službeni televizijski sponzor FIFA Svjetskog kupa Rusija 2018, Hisense je spreman nastaviti širenje i implementaciju svoje globalne vizije i strategije marke. U korist ove akvizicije, Hisense će razviti i proširiti svoju međunarodnu strategiju TV poslovanja u istraživanju i razvoju, marketingu, djelujući u više marki. Suradnja između Hisensea i Toshibe provest će promjene u novu sliku poslovanja  televizijskog segmenta“, tako kažu u  Hisense-u.

Toshiba ima bogatu 142-godišnju povijest, ali tvrtka se bori da ostane na površini od zadnjeg. Više nije ključni igrač na tržištu TV-a, osim u Japanu, a razmatra i prodaju drugih sredstava.

U svojoj najavi stjecanja, Hisense je prikazao ovu kartu.

Hisense Purchases Toshiba Television Business (PRNewsfoto/Hisense)

Hisense već  se dugo pokušava probiti na globalnom tržištu, a u  tvrtki  jasno vjeruju da će više uspostavljenih TV marki pomoći u postizanju tog cilja. Sporazum će se finalizirati u veljači 2018. godine.

Info: http://www.newswire.ca/news-releases/hisense-purchases-toshiba-television-business-657431363.html

Pripremio: Darko Brlečić

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Beyerdynamic Free Byrd

Piše: Darko Brlečić Njemački Beyerdynamic nije proizvođač  koji bi se povodio za modnim trendovima u …