8 kolovoza, 2022 3:32 pm

HDR10+, Dolby Vision i cetifikat za Netflix u proširenoj ponudi..

Andrija Jovićević

 Panasonicovih OLED televizora i 4K LCD-ova

U 2019. Panasonic je udvostručio broj svojih serija OLED televizora na četiri – GZ2000, GZ1500, GZ1000 i GZ950 – pri čemu sve dolaze s Panasonicovim ultrasnažnim procesorom HCX PRO Intelligent. Osim što podržavaju novu generaciju dinamičkih formata metapodataka HDR10+ i Dolby Vision, svi modeli OLED-a dijele isto holivudsko napredno ugađanje za koje je zaslužan stručnjak za boje Stefan Sonnenfeld. Planira se da svi modeli OLED-a imaju certifikat UHD Premium.

Od ove godine na tržištu se nalaze i četiri serije 4K LCD-a: GX940, GX900, GX800 i GX700. Model s vrha ponude GX940 – dostupan samo s veličinom zaslona 75 inča – pogoni, kao i OLED zaslone, novi procesor HCX Pro Intelligent te je također kompatibilan sa standardima Dolby Vision i HDR10+.

Svi Panasonicovi OLED televizori certificirani su u sklopu programa „Televizori koje preporučuje Netflix“ koji pomaže potrošačima prepoznati televizore koje nude bolje iskustvo korištenja Netflixa na temelju strogog testiranja performansi, lakoće upotrebe i drugih značajki. Osim OLED televizora, u ovom programu certificirane su i serije LCD televizora GX940, GX900 i GX800.

Svi OLED zasloni kao i LCD model s vrha ponude GX940 podržavaju HLG Photo – novi format fotografija koji u svijet HDR-a uvodi i taj kreativni oblik. Svi modeli OLED-a funkcioniraju i s popularnim govornim pomoćnicima, pa se mogu lako integrirati u svaki dom koji ih koristi.

Serija GZ2000 opremljena je inovativnim ugrađenim zvučnicima usmjerenim gore koji nude najdojmljiviji surround zvuk, a svi drugi modeli (osim 4K LCD-ova GX700) podržavaju i Dolby Atmos.

Sve četiri serije OLED-a dolaze u veličinama zaslona 65 inča i 55 inča. Dok GZ2000 krasi specijalno profesionalno izdanje 4K OLED panela koji su ekskluzivno prilagodili Panasonicovi inženjeri iz odjela istraživanja i razvoja, svi OLED modeli, uključujući GZ950, GZ1000 i GZ1500, imaju revolucionarnu obradu slike zahvaljujući procesoru HCX PRO Intelligent – najsnažnijem koji je Panasonic ikad proizveo. Svi oni podržavaju i HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG i HLG Photo, čime je osigurana potpuna kompatibilnost sa svim aktualnim komercijalno dostupnim HDR formatima. Bez obzira na izvor, gledatelju se uvijek jamči najuvjerljivije dinamičke slike moguće na jednom televizijskom zaslonu.

Svi zasloni imaju zvučne sustave koji nude Dolby Atmos. GZ2000 dolazi s prvim ugrađenim zvučnicima usmjerenim gore na svijetu s podrškom za Dolby Atmos kao dio sveobuhvatnog audiosustava s modulom Jeno koji je ugodio Technics. GZ1500 ima vlastiti elegantan i kompaktan plosnati zvučnik ugrađen izravno u postolje televizora. Zahvaljujući dijelom njegovim snažnim prednjim zvučničkim jedinicama, GZ1500 nudi krajnje uvjerljiv surround zvuk.

U ponudi 4K LCD-ova glavnu ulogu ima visok dinamički raspon u svim svojim oblicima. Čak i serija GX700 s početka ponude (40, 50, 58, 65 inča) koji ima procesor Studio Colour Engine ima podršku za obični HDR10 i HLG (Hybrid Log Gamma). Prelaskom na procesor HCX serija GX800 (40, 50, 58, 65 inča) svjedoči o Panasonicovu nastojanju da prednosti HDR formata dinamičkih metapodataka ponudi na masovnom tržištu podrškom za HDR10+ i Dolby Vision, dok na području zvuka toj kombinaciji dodaje i Dolby Atmos. Serija GX900 (43, 49, 55, 65 inča) ima istu široku HDR kompatibilnost kao i GX800.

Izvor: Panasonic

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Beyerdynamic Free Byrd

Piše: Darko Brlečić Njemački Beyerdynamic nije proizvođač  koji bi se povodio za modnim trendovima u …