siječanj 25, 2020 10:12 am
Početna / Satelitska TV / HbbTV startao u Sloveniji

HbbTV startao u Sloveniji

Autor: Andrija Jovićević

Teleing predstavio HbbTV na kablovskoj

Teleing je postao prvi kabelski operator u Sloveniji koji je pokretanuo HbbTV. Teleingkabelski operater pokriva uglavnom sjeveroistočni dio Slovenije i sada nudi svojim pretplatnicima catch-up usluga koja se temelji na HbbTV tehnologiji. Usluga je pokrenuta u suradnji sa Slovenskom tvrtkom Castoola i razvijena paralelno s OTT uslugom pod nazivom tvZDAJ, koja je dostupana na Android i iOS platformama.

HbbTV je uveden u Sloveniji na nekodiranim TV kanalima u studenom 2015. i čekuje se od ostalih operatora kabelske da će slijediti Teleing istim stopamau toku ove godine.

Zašto je HbbTV zanimljiv operaterima?
U zemljama koje su startale sa HbbTV uslugom bilo da se radilo o zemlajskoj digitalnoj televiziji, satelitskoj ili u ovom slučaju kablovskse televizije ova nova multimedijalna usluga jako povećava gledanost televizije.

U Hrvatskoj ove godine također očekujemo start HbbTV-a, koji je kod nekih već odavno spreman. Oni koji prvi startaju imat će povečanje gledatelja u velikom skoku. Pitanje je tko će prvi iskoristiti pogodnosti OTT-a, HbbTV-a i privući gledatelje na svoju stranu.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Filmski kanal Cine 34 testira na 13E

Novi filmski kanal Cine 34 kreće na italijanskom televizijskom tržištu.Kanal Cine 34 distribuiraće se putem …