srpanj 10, 2020 12:58 am

Hayat TV uskoro pokreće dva HD programa

hayat-tv-

Sada već davne 1992. godine s radom je počela tada neovisna televizija Hayat, danas Hayat TV. Od osnivanja, u maju 1991. godine, neprekidnim radom osvajala je bosanskohercegovački medijski prostor te danas postala najjači BH TV brenda. Prvi programski sadržaj Hayat TV emitovala je 24. februara 1992. godine, a nedugo nakon toga, u najtežim danima za BiH, ratni reporteri naše kuće izvještavali su s prvih borbenih linija i program se emitovao bez prestanka. Danas slavimo 23. rođendan.

Svih ovih godina nastojali smo biti profesionalni, objektivni i uvijek na strani gledatelja. Pružali smo priliku mladim ljudima da se tokom rada u našoj kući obrazuju i usavršavaju. Mnogi od njih i danas čine naš tim ili su na vodećim pozicijama konkurentnih stanica. Poslovna orijentacija Hayat TV-a jeste približiti se „običnom“ čovjeku, pronalazeći rješenja za dobrobit šire društvene zajednice. Naš programski cilj je ustrajati u održavanju pozicije ozbiljne i odgovorne televizije koja stalno ulaže napore u pružanje adekvatnih, pravovremenih i objektivnih informacija.

Hayat danas ima najveći procent domaće produkcije, kada govorimo o komercijalnim TV stanicama. U domaću produkciju svakodnevno ulažemo te kroz svaku novu emisiju postavljamo nove standarde u BiH. Moderno, dopadljivo i artistički složeno. Time se Hayat vodi kada se radi o vizuelnom identitetu naših kanala i neosporno, Hayat je danas i vizuelno najprepoznatljivija bh. tv stanica. Uvijek smo nastojali ići u korak s razvojem tehnologije i prateći trendove biti subjekt koji postavlja standarde. Tako od 2015. godine u sastavu naše kuće posluje i sektor Digitalnih medija. Prema socialnumbers.com, prva smo i jedina TV kuća koja se može pohvaliti s više od 380k članova na našim FB stranicama.

Danas Hayat emitira pet programa: Hayat TV, Hayat PLUS, Hayat MUSIC, Hayat FOLK, a posebno smo ponosni na prvi bh. dječiji program HAYATOVCI, koji je, zapravo, jedini dječiji program na našem jeziku. Sve programe možete pratiti i putem satelita u Hayat paketu.

Prateći standarde, uskoro pokrećemo Hayat HD, kao i HD verziju najboljeg domaćeg kanala sa zabavnom muzikom, Hayat MUSIC HD. No to nije sve, uskoro ćete na svojim mobitelima, tabletima pa čak i Smart televizorima imati Hayat aplikacije. Uskoro pokrećemo i prvi video portal u BiH.

 

Izvor: hayat

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Od 1.marta O2.TV postaje B92

Nova prolećna programska šema, koja se studiozno pripremala, doneće brojne novitete kada je reč o …