28 studenoga, 2020 6:04 pm

Hakovani Twitter nalozi Bila Gejtsa, Džefa Bezosa, Maska…

Veliki hakerski napad na popularnu društvenu mrežu Twitter doveo do bizarne situacije.Džo Bajden, Ilon Mask, Viz Kalifa, Bil Gejts, Uber, Apple, Barak Obama, Majk Blumberg, Džef Bezos, reper Kanje Vest, Cash App, Voren Bafet i mnoge druge poznate ličnosti i kompanije hakovane su 15. jula na Twitter mreži.Na njihovim nalozima hakeri su postavili poruku da od korisnika očekuju da im šalju svoje Bitcoin novčiće, koje će im vratiti udvostručene.Hakerski napad trajao je više od dva sata, a Twitter je saopštio da su ti nalozi, koji su kompromitovani zaključani i tako ostaju do daljnjeg, dok u kompaniji ne budu sigirni da je svaka mogućnost zloupotrebe isključena. Prema izveštaju Twitter mreže istraga je još daleko od kraja, a nezvanično Motherboard ekipa je objavila da je u hakovanje umešano nekoliko velikih kriminalnih klanova iz sajber podzemlja, koji su udruženi.

Svi hakovani nalozi objavili su istu Bitcoin adresu novčanika i nije poznato koliko je korisnika mreže prevareno. “Svi me pitaju da nešto vratim i sada je vreme da to učinim. Pošaljite mi 1.000 Bitcoin novčića i ja ću vratiti 2.000”, stajalo je na Twitter nalogu Bila Gejtsa duže od dva sata, pre nego što je Twitter reagovao i obrisao poruke,i zaključao nalog.Trenutno se istražuje da li su korisnici i koliko njih oštećeni ovom nesvakidašnjom Bitcoin prevarom. Sigurnosne agencije još uvek nisu dale svoje prognoze ko stoji iza napada i kako je postavljen mehanizam prevare. Direktor Twitter mreže objavio je da je ovo težak dan za Twitter zajednicu i njih u kompaniji i da će uraditi sve da se počinioci otkriju.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Nova društvena mreža Parler uzdrmala SAD

Na tlu SAD pretekao je za kratko vreme TikTok, Instagram i Tviter po broju preuzimanja …