1 srpnja, 2022 9:51 pm

Hakovana kompanija Samsung

Poznata kompanija Samsung iz Južne Koreje potvrdila je u ponedeljak  da su neki od podataka ukradeni usled hakerskog napada, koji je  prijavljen tokom vikenda.

 

Južnokorejski elektronski gigant je osaopštio da je ugrožavanje bezbednosti dovelo do toga da bude otkriven “određeni izvorni kod koji se odnosi na rad Galaxy uređaja”, ali nije uticalo na akreditive korisnika i zaposlenih.Samsung nije otkrio ko stoji iza ovog napada.Južnoamerička hakerska grupa Lapsus preuzela je odgovornost za napad.  Organizacija je na torentu objavila datoteku od 190GB, koja  uključuje izvorni kod bootloadera za sve najnovije Samsung uređaje, kao i kod koji se odnosi na biometrijsku verifikaciju i enkripciju na Galaxy telefonima i tabletima. Hakeri su verovatno dobili pristup poverljivim podacima u vezi sa kompanijom Qualcomm.Treba napomenuti da su pre nedelju dana  ista grupa objavila da došla do  1TB podataka, uključujući skice i izvorni kod, od proizvođača čipova – kompanije Nvidia.”Ne očekujemo nikakav negativan uticaj na naše poslovanje. Primenili smo mere kako bismo sprečili dalje slične incidente i nastavićemo da pružamo usluge našim klijentima “, navodi Samsung u saopštenju.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Panasonic SC-TMAX10 – Brand 2021

Samostojeći bežični zvučnik Mala je vjerojatnost da će moderne zvučničke naprave poput SC-TMAX10 biti dvije …