24 rujna, 2023 4:23 pm

Hakeri napali PayPal

Prethodnih nekoliko sedmica PayPal je bio u velikim problemima.Prvi problem je došao u obliku ranjivosti u okviru autentifikacije koja je napadačima omogućavala preuzimanje podataka žrtava, a nakon toga i njihovih računa.Novi izveštaj  ukazuje na to da je ceo proces autentifikacije problematičan, s obzirom na to da napadači računima mogu pristupiti samo uz pomoć osnovnih podataka, koji se na dark webu mogu kupiti za samo 1,5 američki dolar.Ranjivost je otkrio CyberNews istraživački tim, a upozorava se da PayPal izveštaje nije shvatio ozbiljno nakon što ih je o problemima informisao tim HackerOne.

Problem je  što postoji šest vrsti ranjivosti, koje uključuju i ozbiljne propuste  kojima napadači mogu zaobići dvostruku autentifikaciju.Ako se uzme u obzir da je na dark web tržištu dostupan veliki broj podataka o PayPal korisnicima, kao osnovna mera zaštite preporučuje se promena lozinki, kao da se PayPal lozinka razlikuje od onih koje se koriste na drugim platformama. Korisnici bi nakon toga trebali biti sigurni, obzirom na to da bez pravih podataka napadači nisu u stanju zaobići dvostruku autentifikaciju.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Kineski oprez prema spajanju industrije čipova je razuman

Intel je u srijedu prekinuo svoju akviziciju Tower Semiconductora vrijednu 5,4 milijarde dolara, što su …