veljača 25, 2020 9:50 pm

Google gradi cloud centar podataka u Londonu

Google je izgradio londonski podatkovni centar za usluge obrade u oblaku koje iznajmljuje trećim stranama. Objekt je drugi u Europi, nakon Bruxellesa, i omogućit će brže vrijeme pristupa klijentima u blizini.

Do sada je internetski div usmjeren na otvaranje podatkovnih centara za svoju cloud computing platformu u SAD-u i Aziji, gdje ima baze u  Tajvanu i Singapuru. Međutim, najavljujući Londonski centar, objavljeno su i planovi za otvaranje objekata diljem Europe.
“Korisnici GCP-a [Google Cloud Platform] diljem Britanskog otočja i zapadne Europe vidjet će značajna smanjenja latencije kada se pokreću u Londonu”, rekao je menadžer proizvoda Dave Stiver koji se odnosi na obradu kašnjenja uzrokovanih podatcima udaljenosti , “U gradovima poput Londona, Dublina, Edinburga i Amsterdama, naši testovi pokazuju da je 40 posto do 82 posto smanjenja kašnjenja tijekom ljeta “.

“Googleova odluka o odabiru Londona za najnoviju Google Cloud Regiju još je jedan glas povjerenja u vodeće svjetsko digitalno gospodarstvo i dokaz da je Britanija otvorena za poslovanje”, izjavio je Karen Bradley, državni tajnik za digitalnu, kulturu, medije i sport.

Google također planira izgraditi podatkovne centre u Njemačkoj, Norveškoj i Nizozemskoj.

 

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Umro pionir kompjuterske tehnologije Leri Tesler

Pionir kompjuterske tehnologije Leri Tesler, tvorac komandi CUT, COPY, PASTE, umro je u 74. godini.Tesler …