9 prosinca, 2022 6:42 am

Gasi se poznati sajt za rangiranje web portala Alexa.com

Amazon je objavio da nakon 25 godina rada ugasiti poznati Alexa.com, jedan od najstarijih programa za rangiranje i analizu popularnosti web sajtova. Kompanija Alexa Internet Inc. osnovana je 1996. godine,zatim je 1999. godine otkupio Amazon za 250 miliona dolara. Kompanija se bavi analizom posećenosti, a najpoznatija i najviše upotrebljevana funkcija je Global Rank, koja je generisala listu popularnih sajtova širom sveta, zasnovanu na njihovoj posećenosti. Pored rangiranja svetskih sajtova, portal Alexa.com je premijum korisnicima nudio čitav set SEO,i drugih alata za analizu konkurencije.

Amazon je u  saopštenju najavio da se Alexa.com gasi u maju 2022. godine, nakon toga neće biti novih statističkih podataka.Kompanija Amazon je već ukinula mogućnost za otvaranje novih naloga, a sadašnje pretplate će važiti do 1. maja sledeće godine.Prema podacima  kompanije Semrush, organski saobraćaj na Alexa.com je u konstantnom padu, pa je moguće da se Amazon zbog toga odlučio na gašenje.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Reboot Games Weekend jubilarno finale desete sezone A1 Adria League

  Andrija Jovićević Više od 50 tisuća posjetitelja proteklog je vikenda posjetilo Reboot Games Weekend …