6 srpnja, 2022 9:54 pm

Gasi se mobilna platforma Quibi

Video striming servis Quibi se gasi samo šest meseci nakon što je lansiran, iako je u platformu uloženo oko 2 milijarde dolara!Quibi je platforma koja korisnicima nudi kratke video zapise u trajanju do 10 minuta namenjene gledanju na mobilnim telefonima, za koju se plaća pretplata. Najavljivan je kao alternativa Netflixu .Quibi je prikupio skoro dve milijarde dolara finansiranja od investitora iz najvećih holivudskih studija, Google-a i Alibabe.Međutim osnivač kompanije obavio je pozive sa investitorima i zaposlenima, i obavestio ih da se Quibi gasi.

Za neuspeh je okrivio pandemijuCoronavirusa i Black Lives Matter demonstracije. Dok su protesti trajali, kompanija je zaustavila objavljivanje i reklamiranje novih programa. Ubrzo su stigle i reakcije na društvenim mrežama, koje direktno optužuju u kompaniju. Nedavno su imali između 400.000 i 500.000 pretplatnika, a u planu je bilo da imaju 7,4 miliona da dobiju do kraja godine.Platforma je pokrenuta u aprilu, nakon što su počele masovne izolacije, i postalo jasno da projekat neće uspeti.

U jednom trenutku kompanijaje razmišljala da promeni svoj biznis model, da umesto pretplata ponudi besplatnu verziju i tako privuče veći broj korisnika ali se odustalo od te idejeQuibi se gasi sa 850 miliona dolara na računu, i ta suma biti umanjena za dug odnekoliko stotina miliona koji imaju. Quibi ne omogućava deljenje sadržaja na društvenim mrežama, ograničen je svojim pravilima i propisima. Zbog svega toga platforma je delovala izolovana.Još jedna velika mana Quibi-ja je to što ne omogućava snimanje ekrana,kada korisnik to pokuša , dobije crni ekran.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Oppo telefoni puniće se za 9 minuta!

Brzina punjenja telefona sve više napreduje,kompanjia Oppo otišla je korak dalje u odnosu na konkurenciju.Prisetimo …