22 listopada, 2020 5:20 pm

Gartner pozicionirao Microsoft kao lidera…

Microsoft logo

…u izvješću „Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms, 2016“

Devetu godinu za redom, vodeća svjetska kompanija za IT istraživanja, Gartner pozicionirala je Microsoft kao lidera u izvješću Magic Quadrant za poslovnu inteligenciju (engl. Business Intelligence) i analitičke platforme u 2016. Istovremeno, Microsoft po prvi puta zauzima vodeću poziciju i u segmentu vizionarstva.

Kao razloge liderske pozicije Microsofta, u Gartneru navode velika unaprjeđenja proizvoda, povećanje marketinških i prodajnih aktivnosti te novo vodstvo kompanije i jasniju, u većoj mjeri vizionarsku, sliku razvoja proizvoda u budućnosti. Za najbolju poziciju u segmentu vizionarstva zaslužna su inovativna rješenja poput brze tražilice koja je povezana s digitalnim osobnim asistentom Cortanom, jaka mreža partnera te rješenja s već ugrađenim izvještajima.

Gartner  Magic QuadrantU Gartneru naglašavaju kako Microsoft cloud model utječe na niski TCO (engl. Total Cost of Ownership), što je, uz jednostavnost korištenja i dostupnost visokokvalitetne podrške, jedan od tri glavna razloga zašto se korisnici odlučuju za Microsoft. Uz to, kompanija je nastavila širiti broj i raznovrsnost izvora podataka koje podržava te je pojačala mrežu partnera za razvoj poveznica (connectors) i kreiranje sadržaja koji u sebi već imaju ugrađene izvještaje i kontrolna sučelja (engl. dashboards).

Gartner je visoko rangirao Microsoft u postizanju poslovnih benefita s posebno visokim rezultatima u monetizaciji podataka, poboljšanjima korisničkih usluga i povećanju prihoda te omogućavanju detaljnijeg i boljeg uvida u podatke sve većem broju krajnjih korisnika.

Inače, u fokusu istraživanja je bio analitički alat Microsoft Power BI koji je korisnicma dostupan kao besplatna verzija te PowerBI Pro koji je od nedavno dostupan i kao dio Office 365 Enterprise E5 paketa namijenjenog poslovnim korisnicima.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

U 2020. nestalo preko dve hiljade kriptovaluta

Od početka 2020 godineugasilo se više kripto-menjačnica nestaju nego u prethodnim periodima,ali se to odrazilo …