23 siječnja, 2022 3:12 am

Gartner dodijelio sigurnosnoj platformi Samsung KNOX najviše ocjena „Strong“

xx3

Samsung Electronics je danas objavio da je sigurnosna mobilna platforma Samsung Knox 2.6, ocijenjena s nekoliko najviših ocjena „Strong“ među svim mobilnim  sigurnosnim platformama, stoji u izvješću “Sigurnost mobilnih uređaja: usporedba platformi” tvrtke Gartner. Izvješće o usporedbi osnovnih sigurnosnih značajki operativnih sustava ugrađenih u dvanaest  platformi za mobilne uređaje kao i mogućnosti upravljanja poslovanjem je objavljeno 6. travnja 2016.

U izvješću, Gartner ističe – Profesionalci zaduženi za sigurnost moraju donijeti informirane odluke o  korištenju upravljačkog softvera ili mobilnih sigurnosnih aplikacija, odnosno moraju znati mogu li se  osloniti na sigurnosne provjere raznih mobilnih uređaja. Ova procjena se temelji na sigurnosne zahtjeve koji se odnose na mobilne uređaje te uspoređuje najpopularnije platforme za mobilne uređaje s obzirom na ove zahtjeve.

Samsung je ponosan što svojim korisnicima može ponuditi proizvode kojima je sigurnost značajna  osobina – izjavio je Injong Rhee, izvršni potpredsjednik i direktor odjela za istraživanje i razvoj softverskih usluga, sektora Mobile Communications Business Samsung Electronics, te dodao – U današnjem okruženju gdje je najvažnija mobilnost, privatnost i zaštita podataka su sastavne komponente svih mobilnih aplikacija i usluga, a KNOX je spremna, hardverski osigurana sigurnosna platforma na kojoj mogu biti izgrađene mnoge aplikacije sa snažnom sigurnosti i zaštitom privatnosti na hardveru Samsung pametnog telefona. Ponosni smo da je Gartner sigurnosnu platformu KNOX ocijenio “Strong” u mnogim aspektima sigurnosnih značajki. Gartner je ocijenio Samsung KNOX najvećom ocjenom “Strong”, između svih platformi za upravljanje korporativnom sigurnosti. Prema izvješću, Samsung KNOX je također jedina platforma s ocjenom “Strong” za svaku sigurnosnu provjeru navedenu u kategoriji upravljanja korporativnom sigurnosti.

Vjerujemo da ovo naglašava vodeću poziciju Samsunga u industriji u kategorijama kao što su Metode autentifikacije, Upravljanje enkripcijom, Jailbreak/Root zaštite te Provjere Samsung KNOX pruža uređajima namijenim radu u poslovnom okruženju ugrađenu sigurnosnu platformu već pri samom raspakiravanju uređaja. Ugrađen u hardver uređaja, Samsung KNOX pruža zaštitu uređaju od trenutka prvog pokretanja pa sve do pokretanja pojedinih aplikacija. KNOX 2.6 je najnovija verzija Samsungove sigurnosne mobilne platforme, a dostupna je na uređajima Galaxy S7 i Galaxy S7 edge. Sigurnosna platforma KNOX 2.6 je optimizirana za Android M, te sadrži brojne značajke koje poboljšavaju sigurnost i produktivnost korisnika.

Više informacija: Samsung KNOX

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Posjetite XPG i ADATA-u na sajmu CES 2022

Andrija Jovićević XPG će na događanju CES 2022 pokazati najnoviju širinu i dubinu svog portfelja …