lipanj 25, 2019 10:07 am
Početna / IT news / Gameri u Hrvatskoj dobili poligon kakav zaslužuju– GameBar

Gameri u Hrvatskoj dobili poligon kakav zaslužuju– GameBar

GameBar kao platforma će se sastojati od web portala www.gamebar.hr YouTube kanala, Twitcha, Facebooka s obzirom na količinu video sadržaja, imat će i ekstenziju u formatu TV emisije na NewsBar TV-u.

Gaming industrija se u posljednjih 30 godina sve više širi, a njeni razmjeri broje se u stotinama milijuna gledatelja. Ukupna vrijednost gaming industrije, prema izvješću analitičke kompanije Clarifed International, uskoro će doseći 82 milijarde dolara. Procjenjuje se kako će do kraja godine broj ljudi koji aktivno prati esport biti veći od 400 milijuna. Ovdje ne govorimo o igranju nego o praćenju gaming contenta i na toj brojci padaju svi stereotipi o gamingu kao razonodi za klince.

I u Hrvatskoj nastaje sve više timova i organizacija koje su posvećene upravo natjecanju u videoigrama, a o razmjerima esporta u Hrvatskoj govorio je Damir Hoyla Blumenschein, project manager GameBara, dok je Saša Vrcelj iz Zagreb 360 Gaming, kluba koji okuplja i trenira gejmere i vodi ih na natjecanja govorio o tome kako od esporta napraviti relevantan i financijski profitabilan proizvod. Vedran Jelavić iz Kazna Kru, jedan od najboljih u World of Tanks na svijetu, usporedio je razmjere esporta u svijetu u odnosu na Hrvatsku, zaključivši kako imamo još puno posla u stvaranju pozitivne percepcije gamera.

Jedna od novosti u sklopu GameBar platforme je i prva domaća TV gaming arena u kojoj će biti organizirani turniri s izravnim video prijenosom, a pred nama je PES turnir od 27. do 30. rujna, s fondom nagrada od 20.000 kuna. Ovo je najvrjedniji PES turnir u regiji, ujedno i jedini koji će biti u isto vrijeme prenošen i na društvenim mrežama, webu i tv-programu. Četvrtfinale, polufinale i finale turnira će se snimati u TV studiju, a takav će atraktivan sadržaj doprijeti i gledatelja koji nužno i nisu gameri.

Izvor:GameBar

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Prva godina uredbe GDPR

Andrija Jovićević Prije godinu dana, u zemljama Europske Unije na snagu je stupila uredba GDPR. …