19 siječnja, 2021 3:11 pm

Francuska televizija pritišće Eutelsat za HD kapacitete

fransat-hd
Eutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL) i Francuska televizija objavili su novi ugovor za kapacitet na satelitu EUTELSAT 5 West A. Zapadi satelit koji postavljaju scenu za Francuski javni servisa napravit će nadogradnju svih France 3 regionalnih programa na HD od 5. travnja. 24. Regionalni programi će biti dostupni za dva milijuna domova koji primaju Fransat, EUTELSAT free-to-view TV platforma za francuska kućanstva.

France 3 je  dostupna u HD-u na 100% Francuskog teritorija. Potez je dio cjelovitog prelaska Francuskih DTT programa na MPEG4-HD u noći od 4 do 5. travnja. Fransat gledatelji će biti prvi satelitski gledatelji koji će doživjeti prednosti poboljšanjem zvučne i video kvalitete France 3 regionalnih programa.

Promjena u standardu je veliki izazov za Francusku televiziju, koja zahtijeva neprekinuto emitiranje koje uključuje pet nacionalnih kanala (Francuska 2, France 3, France 4, France 5, Francuska O) i 24 regionalnih programa France 3. 

Komentari

comments

O Urednik

Sat-Multimedia & IT Portal prepoznatljiv po autorskoj sceni s ovih prostora, još od 06.04.2006. prenosi entuzijazam i znanje o satelitskoj, multimediji te IT-u.

Pročitaj i ovo

InterAz uskoro na Türksat 4A (42°E)

TV kanal İnterAz uskoro će započeti sa službenim emitovanjem na satelitu Türksat 4A (42 °E). …