srpanj 11, 2020 9:35 pm

Fejsbuk u tamnom režimu dostupan korisnicima

Fejsbuk postepeno uvodi “dark mode” ali poneki korisnici mogu da koriste ovaj režim društvene mreže već sada.Iako je ovaj titan među društvenim mrežama u početku ograničio razvoj svog novog dizajna, čini se da proširuje skup korisnika koji su u stanju da ga koriste.Ako vam nije data mogućnost da koristite novi dizajn kompanije Fejsbuk, ne brinite. Očekuje se da će društvena mreža u skorije vreme ažurirati svoj dizajn za sve korisnike.Pored desktop računara, Fejsbuk radi i na tamnom režimu za Android i iOS sisteme. U avgustu inženjerka aplikacije Džejn Mančun Vong pokazala je ranu verziju Fejsbuk mračnog režima za mobilne uređaje.

Tamni režim Fejsbuka na mobilnom izgleda prilično slično onoj na računarima – uz dodatnu korist koja je od velike važnosti danas –  poboljšano trajanje baterije mobilnog uređaja. Fejsbuk je sledeća, verovatno poslednja aplikacija koja će da ima tamnu verziju.Aplikacije za WhatsApp, Instagram a čak i Fejsbuk mesendžer već imaju tamnu pozadinu koja nije samo dobra za bateriju uređaja već nije  naporna za oči. Prema istraživanjima sa Harvarda, ne preporučuje se gledanje u svetle ekrane tri sata pred spavanje, jer  može da izazove smetnje u spavanju.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

LG TELEVIZORI ZA 2020

Obnovljene serije tv uređaja Piše: Darko Brlečić Korejski LG je predstavio potpuno obnovljenu seriju 4K …