26 srpnja, 2021 6:10 pm

Facebook plaća Amerikancima da ugase profile

U sklopu istraživanjakako društvene mreže utiču na demokratiju, Facebook planira da korisnicima plaća da ugase svoje naloge pred predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.Kompanija je pre nekoliko dana objavila partnerstvo sa agencijama koje će joj pomoći da utvrdi kako socijalne platforme utiču na društvo tokom predsedničkih izbora. Očekuje se da će u ovom projektu učestvovati od 200 do 400 hiljada korisnika, dok će eksperti sve to nadgledati.

Pojavile fotografije na Instagramu sa pop-up prozorima u okviru kojih su korisnici pitani koliko bi novca tražili da ugase svoje naloge tokom izbora. Facebook je ponudio iopcije, gde korisnici mogu da izaberu 10, 15 i 20 dolara nedeljno.Kompanija je potvrdila da je projekat u toku, i svi koji budu ugasili svoje naloge dobiće novčanu nadoknadu. Rezultati istraživanja biće poznati javnosti sredinom 2021. godine.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

DDR5 RAM memorija pojavila se na tržištu

Moglo bi se reći da je konačno započela era DDR5 RAM memorije. Prva komercijalna  DDR5 …