28 rujna, 2020 4:45 pm

Facebook obrisao sedam miliona postova o koroni

Facebook je objavio da je uklonio sedam miliona objava zbog delenja lažnih informacija o koronavirusu, uključujući sadržaj koji je promovisao lažne preventivne mere i lekove.Facebook je objavio podatke o poštovanju standarda ponašanja na društvenoj mreži, uvedenog 2018. godine, sa strožim pravilima o pristojnosti, nakon kritika da je kompanija blaga u kontroli sadržaja na svojim platformama. Facebook je istakao da će pozvati nezavisne stručnjake da proveravaju izveštaje, počevši od nove godine.
Facebook je uklonio oko 22,5 milona postova koji su sadržali govorom mržnje na svojoj aplikaciji u drugom kvartalu ove godine, dok je 9,6 miliona u prvom.Izbrisano je i 8,7 miliona postova povezanih sa ekstremističkim organizacijama.Pritom se više oslanjao na veštačku inteligenciju tokom aprila, maja i jun jer je u kancelarijama, zbog pandemije koronavirusa,bilo manje radnika.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Uhapšena grupa specijalizovana za pirateriju filmova

Zajedničkom akcijom SAD-a i Evropola sprovedena su hapšenja i zaplene opreme u 18 zemalja.Razbijena velika …