9 svibnja, 2021 9:04 pm

Facebook Messenger za Android dolazi k Material dizajnu

Autor: Nino Krstačić

mes

Kada je Google k svojoj Android mobilnoj platformi predstavio Android 5.0 Lollipop, doveo je s njime i jednu vrlo bitnu te značajnu stvar. Riječ je o Material Design (Material Dizajnu). O pripadajućem dizajnu Androida 5.0 Lollipop više puta pisali smo na našim stranicama, u suštini radi se o uklapanju elemenata Android mobilne platforme u sam sustav.

Odnosno o grafičkim značajkama te modelima prikaza koji su sada mnogo pomnije dizajnirani i prikazani, mnogo jednostavnije uočljiviji te ne tako „napadni“ kao što je to prije bio slučaj. Mnogi programeri koji posjeduju aplikacije na Androidu 5.0 Lollipop, trude se da one budu što više ka Material Dizajnu odnosno da iste odišu navedenim elementima ili makar malo donose taj štih.

Tako je i Facebook društvena mreža, odlučila svoju Messenger aplikaciju za komunikaciju predstaviti u Material stilu. Kako možete vidjeti iz priloženih fotografija (fotogalerija). Facebook Messenger dobiva drugačiji izgled no što je to sada ali ipak ne toliko drugačiji, pa stoga ipak ne treba očekivati nemoguće.

Recimo i to kako gumb za pisanje novih poruka te „Like“ značajka od sada polako levitiraju upravo na onom mjestu gdje nam je pogodno za stisak s palcem, što svakako i pozdravljamo. Ostale značajke od sada su mnogo „plosnatije“ što i sam Material Dizajn i propagira.

Za sada je Facebook Messenger s Material Dizajnom vezan za „odabranu publiku“, no uskoro se očekuje njegov dolazak (nadogradnja) ka globalnoj razini. Također će biti zanimljivo za pratiti daljnji razvoj Facebook Asistenta „M“ koji je usko integriran kroz Facebook Messenger, te njegovo daljnje uklapanje u Material Dizajn Facebook Messenger aplikacije i same Facebook društvene mreže na Android mobilnoj platformi.


Vezani članci:

Facebook testira glasvnog asistenta “M”

Facebook Messenger broji 800 milijuna korisnika

Google tražilica promovira Android i iOS

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Efikasni media player- TEST

Mi TV Stick Autor: Darko Brlečić Moj prvi susret s media reproduktorima datira još iz …