2 prosinca, 2023 10:54 am

Facebook Messenger prelazi 1,3 milijarde korisnika

Još se sjećam koliko je ljudi voljelo Facebookovu odluku o razdvajanju poruka od svoje osnovne mobilne aplikacije. Pokrenula je zasebnu aplikaciju Facebook Messenger koja je omogućila korisnicima razgovor s prijateljima i obitelji na Facebooku. Društvena mreža imala je veću viziju Messengeru i vidjeli smo da nam se to otkrilo u posljednjih nekoliko godina. Facebook Messenger je hit sada i njen porast nastavlja. Messenger je prešao 1,3 milijarde korisnika na globalnoj razini.
Sigurno je reći da je Facebook Messenger najveća aplikacija za razmjenu poruka među platformama dostupna danas s 1,3 milijarde korisnika. Dodala je više od 100 milijuna novih korisnika u pet mjeseci, jer posljednji koji smo čuli od Messenger tima bio je u travnju kada je imao 1,2 milijarde korisnika.
Facebook Messenger može se približiti zasićenosti na ključnim tržištima. Potrebno je šest mjeseci da se podigne s 800 milijuna korisnika na 1 milijardu. Tada je trebalo 9 mjeseci da ode do 1,2 milijarde. Facebook Messenger je dodao 100 milijuna korisnika u posljednjih pet mjeseci.
Facebook će zasigurno tražiti mogućnosti rasta na drugim tržištima diljem svijeta, mjesta gdje Messenger nije tako popularan koliko bi to želio. U središnjim tržištima sada se više fokusira na zadržavanje postojećih korisnika dok se približava zasićenosti.
Najbliži konkurenti nisu u vlasništvu Facebooka koji također posjeduje WhatsApp, globalni fenomen po sebi. Najbliži konkurent je WeChat u Kini koji je u svibnju ove godine imao manje od milijardu korisnika.

Možda je zgodno pogledati zgodan savjet na slijedećem videu:

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Nestašica fotomaski

Nestašica fotomaski nastavlja se unatoč globalnoj ekonomskoj krizi zbog velike potražnje za tom robom kineskih …