4 veljače, 2023 3:55 pm

Facebook Messenger obazriv je prema „mobilnim“ podatcima

Autor: Nino Krstačić

ee3

Prema posljednjem novitetu koji se dotiče Facebook Messenger aplikacija navodi se kako ista od sada mnogo jednostavnije, odnosno obazrivije reagira prema samim korisnicima. Njihovo svakodnevno korištenje Facebook Messenger značajki putem Android mobilne platforme i mobilnih podataka biti će mnogo „štedljivije“ no što je to do sada bio slučaj. Naime u pojedinim zemljama korisnici su primijetili novu značajku pri postavkama Facebook Messenger aplikacije. Ista dolazi pod imenom „Data Saver“ dok se na njezin odabir ulazi u okvir gdje možemo vidjeti kolika je bila potrošnja Facebook Messengera dok su se koristili mobilni podatci.

mm

Nije ovo sve Data Saver kao glavnu značajku donosi i štednju mobilnih podataka na taj način da (naravno ako je mogućnost aktivirana) ne preuzima slike te video-zapise, sve do trenutka kada to sam korisnik ne dopusti. Odnosno ne prikazuje ih već stigne notifikacija za dopuštenje ili ne preuzimanja istih. Nadamo se odnosno sigurni smo kako se s vremenom ova novina dospjeti i na Facebook Messenger inačicu za Apple mobilnu platformu.


Vezani članci:

Jačanje povezivosti i inovacija u Europi

Huawei ruši sve rekorde prodaje – pametnih telefona

MediaTek izdaje novi 10-jezgreni Helio X27 chipset

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Kineski prvi DPU čip

Piše: Darko Brlečić Kineski istraživači razvili su prvi domaći  čip Jedinice za obradu podataka (DPU) …