19 svibnja, 2022 5:31 pm

Facebook dovodi Internet u Afriku putem Satelita

Autor: Nino Krstačić

f2
Povezivanje Zemlje „Mrežom svih Mreža“ (Internet) nesumnjivo je zadatak društvene mreže Facebook. Prema posljednjim informacijama čelništvo ove društvene mreže se odlučilo u svrhu svojeg projekta „Internet.org“ dovesti Internet na kvalitetniji, jednostavniji način u sve dijelove našeg Planeta. S tim naumom Facebook je odlučio za implementaciju pri Afričkom području, odnosno za početak preciznije k subsaharskoj margini.

U suradnji s Francuskom tvrtkom „Eutelsat“ koja je stručnjak pri povezivanju bilo žično ili bežično te Izraelskom tvrtkom „Spacecom“ koja će izrađivati satelite tipa „AMOS-6“, Facebook je siguran u uspjeh projekta. Pripadajući AMOS-6 sateliti u orbitu će biti odaslani u drugoj polovici 2016. godine, kada će započeti i odašiljanje Internet signala za gore navedeno područje.

Valja posebice naglasiti kako je pri projektu Internet.org za sada pristupilo sto milijuna ljudi. Upravo s tim razlogom Internet.org odnedavno je i obogaćen s 60 novih aplikacija. Bez obzira na sve još uvijek nedoumice pa i potencijalnu sumnju Facebook je odlučan napraviti odnosno implementirati ono za što se mnoge telekom tvrtke još uvijek nisu odlučile.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Ugašen kanal Disney Channel Türkiye

Gledaoci u Turskoj više ne mogu da gledaju kanal  Disney Channel Türkiye .Ova tv  stanica …