svibanj 23, 2018 5:24 am
Početna / Satelitska TV / EVS za BT Sport UHD/HDR Lige prvaka

EVS za BT Sport UHD/HDR Lige prvaka

EVS, stručnjak za tehnologiju live video produkcije, pružio je niz alata iz svog ekosustava Connected Live tehnologije i Creative Live rješenja za BT Sport za  pokrivanje  uživo UEFA Lige prvaka  2017. .

U svojoj ulozi domaćina  za emitiranje europskog nogometnog finala, BT Sport je implementirao XT4K live produkcijske poslužitelje kako bi omogućio svoj proizvodni proces UHD-4K. Istodobno su poslužitelji upotrijebili za pokretanje HDR radnih procesa, pružajući veću rezoluciju i dinamički raspon kako bi stvorili zanimljiviji doživljaj gledanja za milijune obožavatelja.

XT4K je najnoviji XT raspon EVS proizvodnih servera koji pružaju BT Sport  do četiri kanala UHD-4K u fleksibilnim kombinacijama ulaznih i izlaznih signala. Tijekom utakmice, poslužitelji su korišteni za unos dvanaest UHD-4K kamera sa stadiona i BT Sport je HDR proizvodnju je omogućeno od strane poslužitelja 10-bitni kodek podršku.

Jednom kada su uneseni feedovi, daljinski upravljački paneli EVS LSM korišteni su za stvaranje snažnih HDR usporenih reprodukcija u UHD rezoluciji, a umrežena povezanost između poslužitelja omogućila je trenutačne dijeljenje medija između operatera.

“Replay snimke koje smo stvorili za finale Lige prvaka pokazale su sljedeću generaciju angažiranog live sportskog sadržaja. Oni su stvoreni pomoću velike kombinacije brzine i pouzdanosti na koju smo navikli na opremu EVS-a i prekrasnih slika stvorenih višim rezolucijama i bogatijim bojama “, rekao je Jamie Hindhaugh, glavni operativni direktor tvrtke BT Sport.

Osim toga, BT Sport je koristio EVS XT3 poslužitelje za svoju 42 HD proizvodnju kao domaćina, a istodobno je maksimizirala vrijednost svojih medija implementacijom EVS platforme za isporuku multimedijskih sadržaja u oblaku, C-Cast. Ovo rješenje omogućuje vlasnicima sadržaja isporuku sredstava iz okruženja EVS-a na više dionika i publiku. BT Sport koristi C-Cast za isporuku višekanalnih usporenih snimki izravno na mobilnu aplikaciju televizije. Obožavatelji mogu upotrijebiti pristupe uživo dostupne u aplikaciji kako bi nadopunili svoje iskustvo gledanja ili održali korak s igrom u pokretu.

Ukupno, 35 EVS-ova proizvodnih poslužitelja koristili su različiti distributeri na nacionalnom stadionu Wales u Cardiffu za ovakav konačni rezultat, gdje je Real Madrid osvojio 12. europsko kup.

 

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Viasat Razgovarajte sa životinjama

Nedjeljom u 16h  1.sezona Broj epizoda: 2 x 60 Minutaža Žanr: Priroda/ dokumentarac Naslov originala: …

Centar za postavke privatnosti

Zatvorite svoj račun?

Vaš će račun biti zatvoren i svi će se podaci trajno izbrisati i ne mogu se vratiti. Jesi li siguran?