24 listopada, 2021 6:00 pm

Eutelsatov novi električni satelit u pogonu

Rendition of the all-electric Eutelsat 172B satellite. Photo: Eutelsat.

Eutelsatov komunikacijski satelit Eutelsat 172B  je startao sa  potpunom komercijalnom uslugom. Sada nudi bolju fleksibilnost, snagu i povezanost korisnicima u regiji koja se proteže od zapadne obale Amerike do Azije, Oceanije i preko Tihog oceana.

Operater je izvršio prijenos usluga Eutelsat 172B iz Eutelsata 172A u niz manevara preko noći, oslobađajući Eutelsat 172A za alternativnu orbitalnu poziciju kako bi služio korisnicima u regiji Azije i Pacifika. Lansiran u lipnju ove godine, Eutelsat 172B postavio je novu referentnu vrijednost kao najbrži satelit koji je došao do Geostationary Earth Orbit (GEO) pomoću električnog pogona (u samo četiri mjeseca), prema Eutelsatu. Njegov visoki propusni satelit (HTS), koji se sastoji od 11 točaka, omogućit će dinamički dodjeljivanje snage za prometne  putove zrakoplova u azijsko-pacifičkoj regiji. Ova promjena  omogućit će Panasonic Avionics, glavnom klijentu, kako bi se bolje zadovoljili zahtjevi putnika i troškovno učinkovito osigurali dosljedno visoku razinu usluge zrakoplovnim tvrtkama.

Osim HTS tereta, Eutelsat 172B znatno povećava redovnu širinu pojasa na 172 stupnjeva istočnog položaja, s kapacitetom C-pojasa i fleksibilnim kapacitetom Ku-pojasa koji se širi preko pet međusobno povezanih servisnih područja. Osim pomorskog, video, poduzetništva, staničnog backhaul-a i vladinih usluga, Ku-band kapacitet će poslužiti za isporuku IN LIVE televizije putnicima u letu.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Turski kanal Lider TV uskoro na satelitu Turksat 42E

Regionalna televizijska stanica Lider TV iz Turske uskoro počinje emitovati za  Evropu u zapadnom snopu …