4 lipnja, 2023 2:07 am

Eutelsat i V-Nova partneri na jedinstvenom rješenju video doprinosa za HD studisku kvalitetu

Eutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL) i V-Nova doo otkrivaju na ovogodišnjem IBC-u novi satelitski  studio-kvalitetni HD doprinos koji se prvi put nudi emiterima i video servisima pružateljima usluga pravi alternativu ili back-up na optiku u smislu kvalitete i širina pojasa-učinkovitost.

Novo rješenje koristi tehnologiju PERSEUS ™ Pro tvrtke V-Nova kako bi replicirala tipične veze za video dopisivanje vezane uz optiku uključujući razlučivost u boji i pojedinačno komprimiranje okvira te ih kombinira sa satelitskom isporukom koja dodaje prednosti sveprisutnosti i fleksibilnosti. To omogućava emitiranim tvrtkama da prenose feedove u studijskoj kvaliteti, neophodne za održavanje netaknute kvalitete, kao i da imaju koristi od mogućnosti uređivanja s bilo kojeg mjesta. Ove značajke kombiniraju se sa kompresijom koja omogućuje da se 80 Mbps HD 4: 2: 2 10-bitnih video izvora poveže sa antenom i preusmjeravaju putem standardnog 36 MHz transpondera na Eutelsatovoj globalnoj satelitskoj floti.

Koristeći prepoznatljive metrike emitiranja industrije i uz neovisnu podršku treće strane, Eutelsat i V-Nova završili su iscrpnu procjenu kvalitete PERSEUS Pro putem Eutelsat satelitskog kapaciteta naspram referentnih standarda kompresije koji se obično koriste putem optike. Procjena je potvrdila vrhunsku kvalitetu PERSEUS-a naspram naslijeđenih kodova doprinosa po stopama koje su tipične za satelitsku isporuku, dovršavajući prijašnje procjene koje su pokazale prosječnu 30% širinu pojasa PERSEUS Pro u odnosu na JPEG2000.

Michel Azibert, glavni direktor za trgovinu i razvoj Eutelsata, izjavio je: “Inovacija koju predstavljamo u IBC-u ovog tjedna s V-Novaom daje emiterima i pružateljima video usluga pravu alternativu optike i osigurava da nema kompromisa za HD doprinos vrhunskih sportskih, kulturnih i novinskih događanja. U suradnji s tvrtkom V-Nova možemo ponuditi igračima u industriji televizijskog programa ekonomičan i lako implementirati rješenje koje ne čini nikakve ustupke o kvaliteti. ”

Guido Meardi, predsjednik Uprave i suosnivač V-Nova, rekao je: “Drago mi je što vidim rezultate napornog rada naših kombiniranih timova, slijedeći pokrivenost UEFA Euro 2016 i opsežnim testovima prošle godine. Ovo rješenje dokazuje da je naša tehnologija kompresije, PERSEUS, uistinu cross-media codec, dajući konkretne prednosti na više tržišta, uključujući satelitski doprinos. Ponosni smo na naš odnos s Eutelsatom i veselimo se zajedničkom radu kako bismo pomogli u emisijama i operaterima da korisnicima pružaju kvalitetnije usluge “.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

A1 Bulgaria predstavila satelitsku tv ponudu

4Bugarski provajder A1 Bulgaria , koja je u vlasništvu A1 Telekom Austria Grupe, predstavio je …